Page 33 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 33

Domácí hummus

              Suroviny:
              200 g cizrny, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje,
              citronová šťáva, 100 g sezamové pasty tahini,
              mletý římský kmín, mletý černý pepř, sůl

              Postup:
              Uvařenou, případně sterilovanou, cizrnu nameleme. Do
              mleté směsi přidáme citronovou šťávu, prolisovaný česnek,
              sůl, mletý černý pepř, olivový olej, mletý římský kmín,
              sezamovou pastu a umixujeme do hladké hmoty. Směs by
              měla mít konzistenci vyšlehaného tvarohu, proto je nutné
              přidávat podle potřeby olivový olej. Cizrnový humus se hodí
              k pita chlebu nebo čerstvému tmavému pečivu.












































                                                                                             Domácí
                                                                                             hummus
























                                                                                                                33
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38