Page 29 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 29

Chobotnicový salát s pomerančem

                                                                  Suroviny:
                                                                  300 g čerstvé chobotnice, 8 cherry rajčat, 20 cm řapíkatého
                                                                  celeru, 80 ml vinného octa, ½ limetky, 2 polévkové lžíce oli-
                                                                  vového oleje, petrželka, pomeranč, mladý špenát, sůl a pepř

                                                                  Postup:
                                                                  Očištěnou chobotnici uvaříme asi v 500 ml osolené vody, smí-
                                                                  chané s vinným octem. Uvaříme doměkka, asi 40 minut a ne-
                                                                  cháme vychladnout.  Rajčata nakrájíme na půlky, řapíkatý ce-
                                                                  ler na malé kostičky, petrželku nadrobno. Zeleninu smícháme
                                                                  s chobotnicí, šťávou z limetky a šťávou z ½ pomeranče, špetkou
                                                                  soli, pepře a olivovým olejem. Zbylý pomeranč očistíme, nakrá-
                                                                  jíme a přidáme do salátu.





































                                                                          Chobotnicový salát
                                                                          s pomerančem



























                                                                                                                29
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34