Page 29 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 29
Chobotnicový salát s pomerančem
Suroviny:
300 g čerstvé chobotnice, 8 cherry rajčat, 20 cm řapíkatého
celeru, 80 ml vinného octa, ½ limetky, 2 polévkové lžíce oli-
vového oleje, petrželka, pomeranč, mladý špenát, sůl a pepř
Postup:
Očištěnou chobotnici uvaříme asi v 500 ml osolené vody, smí-
chané s vinným octem. Uvaříme doměkka, asi 40 minut a ne-
cháme vychladnout. Rajčata nakrájíme na půlky, řapíkatý ce-
ler na malé kostičky, petrželku nadrobno. Zeleninu smícháme
s chobotnicí, šťávou z limetky a šťávou z ½ pomeranče, špetkou
soli, pepře a olivovým olejem. Zbylý pomeranč očistíme, nakrá-
jíme a přidáme do salátu.
Chobotnicový salát
s pomerančem
29