Page 27 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 27

Grilovaný pstruh

             Suroviny:
             vykuchaný a očištěný pstruh, mořská sůl, 1 plátek másla, 3 snítky rozmarýnu,
             2 snítky tymiánu, 3 plátky citronu, rostlinný olej na potírání
             Postup:
             Pstruha osolte z vnějšku i uvnitř. Dovnitř vložte plátek másla, 2 snítky roz-
             marýnu, všechen tymián a nakonec i plátky citronu. Pstruha potřete zvenku
             lehce olejem a rozpalte gril. Rybu vložte na rozpálený gril a opékejte po každé
             straně asi 8 minut – při otáčení buďte opatrní a rybu obracejte vždy „zády“
             dolů, aby nevyteklo máslo. Během grilování můžete pstruha lehce potírat ole-
             jem pomocí poslední snítky rozmarýnu – získá tak vypečenou kůžičku a jemnou
             bylinkovou chuť i zvnějšku. A můžete ogrilovat i další plátky citronu a pstruha
             jimi ozdobit na talíři.



















































                                         Grilovaný
                                         pstruh


















                                                                                                                27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32