Page 27 - JIP Magazín PODZIM 2019
P. 27
Grilovaný pstruh
Suroviny:
vykuchaný a očištěný pstruh, mořská sůl, 1 plátek másla, 3 snítky rozmarýnu,
2 snítky tymiánu, 3 plátky citronu, rostlinný olej na potírání
Postup:
Pstruha osolte z vnějšku i uvnitř. Dovnitř vložte plátek másla, 2 snítky roz-
marýnu, všechen tymián a nakonec i plátky citronu. Pstruha potřete zvenku
lehce olejem a rozpalte gril. Rybu vložte na rozpálený gril a opékejte po každé
straně asi 8 minut – při otáčení buďte opatrní a rybu obracejte vždy „zády“
dolů, aby nevyteklo máslo. Během grilování můžete pstruha lehce potírat ole-
jem pomocí poslední snítky rozmarýnu – získá tak vypečenou kůžičku a jemnou
bylinkovou chuť i zvnějšku. A můžete ogrilovat i další plátky citronu a pstruha
jimi ozdobit na talíři.
Grilovaný
pstruh
27