Page 36 - JIP magazín jaro 2021
P. 36
Bramboráky Suroviny: Postup:
500 g brambor
Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a vylejte vodu, kterou
2 vejce
brambory pustily. Pak k bramborám přidejte prolisovaný česnek,
majoránku, pepř a sůl. Nakonec do brambor rozklepněte vejce,
6 stroužků česneku
nasypte mouku a vše promíchejte. Na pánvi rozpalte olej a bram-
100 g hladké mouky
boráky na něm smažte z obou stran zhruba 6 minut dozlatova.
olej na smažení
Po dosmažení položte bramboráky na papírový ubrousek, abyste
majoránka
pepř
je zbavili přebytečného oleje. Podávejte je horké jako samostatné
jídlo nebo jako přílohu.
sůl
NÁŠ TIP!
Bramboráky
36 MAGAZÍN JARO 2021