Page 36 - JIP magazín jaro 2021
P. 36

Bramboráky  Suroviny:    Postup:
                                           500 g brambor
                                                                Brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo a vylejte vodu, kterou
                                           2 vejce
                                                                brambory pustily. Pak k bramborám přidejte prolisovaný česnek,
                                                                majoránku, pepř a sůl. Nakonec do brambor rozklepněte vejce,
                                           6 stroužků česneku
                                                                nasypte mouku a vše promíchejte. Na pánvi rozpalte olej a bram-
                                           100 g hladké mouky
                                                                boráky na něm smažte z obou stran zhruba 6 minut dozlatova.
                                           olej na smažení
                                                                Po dosmažení položte bramboráky na papírový ubrousek, abyste
                                           majoránka
                                           pepř
                                                                je zbavili přebytečného oleje. Podávejte je horké jako samostatné
                                                                jídlo nebo jako přílohu.
                                           sůl







            NÁŠ TIP!


















                                                                                     Bramboráky



































       36     MAGAZÍN JARO 2021
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41