Page 32 - JIP magazín jaro 2021
P. 32
Švestkové knedlíky
z bramborového těsta
Suroviny: Postup:
1 kg brambor Brambory uvařte ve slupce. Po uvaření brambory vyndejte, nechte
1 kg švestek mírně zchladnout a poté oloupejte a najemno je nastrouhejte. K bramborám
300 g hrubé mouky přidejte mouku, vejce, cukr a sůl a vypracujte nelepivé těsto. To pak nechte nejlépe
50 g cukru v chladu odpočinout a připravte si švestky. Omyjte je, rozkrojte na půl a vypeckujte. Vezměte
2 vejce odpočinuté těsto a na pomoučněném povrchu z něj vytvořte váleček, který rozdělte na stejně
špetka soli velké díly. Z jednotlivých dílů vytvořte v dlaních placičky a do nich pak vložte vypeckované
K podávání: švestky a pečlivě zabalte.
120 g mletého máku Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a knedlíky v ní vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na
100 g moučkového cukru hladinu. Knedlíky podávejte posypané mákem smíchaným s moučkovým cukrem a polité
100 g rozpuštěného másla rozpuštěným máslem.
Švestkové
knedlíky
32 MAGAZÍN JARO 2021