Page 32 - JIP magazín jaro 2021
P. 32

Švestkové knedlíky

        z bramborového těsta





        Suroviny:              Postup:
        1 kg brambor           Brambory uvařte ve slupce. Po uvaření brambory vyndejte, nechte
        1 kg švestek           mírně zchladnout a poté oloupejte a najemno je nastrouhejte. K bramborám
        300 g hrubé mouky      přidejte mouku, vejce, cukr a sůl a vypracujte nelepivé těsto. To pak nechte nejlépe
        50 g cukru             v chladu odpočinout a připravte si švestky. Omyjte je, rozkrojte na půl a vypeckujte. Vezměte
        2 vejce                odpočinuté těsto a na pomoučněném povrchu z něj vytvořte váleček, který rozdělte na stejně
        špetka soli            velké díly. Z jednotlivých dílů vytvořte v dlaních placičky a do nich pak vložte vypeckované
        K podávání:            švestky a pečlivě zabalte.
        120 g mletého máku     Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu a knedlíky v ní vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na
        100 g moučkového cukru  hladinu. Knedlíky podávejte posypané mákem smíchaným s moučkovým cukrem a polité
        100 g rozpuštěného másla  rozpuštěným máslem.























                                                                                                  Švestkové
                                                                                                  knedlíky










































       32     MAGAZÍN JARO 2021
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37