Page 27 - JIP magazín jaro 2021
P. 27

1.                         2.                         3.                         4.















         5.                         6.                         7.                         8.



                                               Pečená křepelka

                                               s křupavým toastem a restovanými kuřecími droby

                                               Budete potřebovat:
                                               křepelku, změklé máslo, smetanu, bílé víno, bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj), masovou šťávu
                                               demi-glace (není nutná), sůl, pepř
                                               Na přílohu: toastový chléb, kuřecí droby (žaludky, srdce a jatýrka), šalotku, řapíkatý celer, roz-
                                               marýn, tymián, bílé víno, olivový olej, smetanu, sýr (raclette, pecorino...)
         9.
                                               Postup:
                                               Křepelce usekněte křídla, osolte ji po celém povrchu a ze všech stran opepřete. Do kůže
                                               vmasírujte změklé máslo, které vložte také do dutiny (1, 2, 3).
                                               Na pánev dejte máslo, přidejte smetanu a bílé víno a vše přiveďte k varu. Přidejte bylinky, osolte
                                               a opepřete a do pánve vložte celou křepelku. Pánev pak dejte do trouby vyhřáté na 160 °C na
                                               18 minut. Křepelka má sušší maso, proto ji v průběhu pečení dvakrát přelijte.
                                               Po dopečení vyjměte křepelku z pánve a do výpeku přilijte smetanu, trochu masového vývaru
                                               demi-glace a promíchejte (4, 5, 6).
                                               Pro přípravu přílohy odřízněte z toastů kůrky a toasty opečte do zlatova až do hněda na velkém
                                               množství másla (musí v něm téměř plavat). Po opečení položte toasty na papírovou utěrku, aby
                                               nasála přebytečný tuk (7).
                                               Na másle zpěňte najemno nakrájenou šalotku a řapíkatý celer, přidejte rozmarýn, tymián
                                               a najemno nasekané nebo rozemleté kuřecí droby a vše orestujte. Směs pak osolte, opepřete
         10.                                   čerstvě namletým pepřem, přidejte trochu bílého vína a povařte, až se vše začne znovu restovat.
                                               Poté přidejte kapku olivového oleje a pokud máte, také trochu silné masové šťávy demi-glace.
                                               Na závěr dejte trochu smetany, nechte dvě minuty probublat, vypněte spotřebič a na závěr do
                                               směsi nasypte rozdrobený sýr. Tuto směs nandejte na opečené křupavé toasty (8, 9). Pokud
                                               toastům nefandíte, směs z drobů můžete vmíchat také do rýže nebo do noků. Charakteristická
                                               chuť křepelky v kombinaci se směsí z drobů na křupavých toastech vás jednoduše okouzlí (10).
                                               A když k tomu přidáte sklenku dobrého vína, bude chuťový zázrak dokonán.



                                            Křepelka 2x 200 g
                                            obj. 49500248


           Křehké maso francouzských křepelek zajišťuje jejich 100% rost-
           linná kvalitní strava plná vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte i vy
           jejich jedinečnou lahodnou chuť.


                                                                                                                27
                                                                                              MAGAZÍN JARO 2021
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32