Page 40 - JIP magazín jaro 2021
P. 40

Kachna na medu


       s jablky




       Suroviny:    Postup:
       1 kachna     Kachnu  umyjte,  osušte  a  zevnitř  důkladně  osolte.  Jablka  oloupejte,  nakrájejte  na  menší
       4 jablka     kousky, smíchejte se dvěma lžícemi medu a naplňte jimi vnitřek kachny. Otvor zašijte nebo
       4 lžíce medu  zadělejte grilovacími jehlami. Kachnu zvenku osolte, opepřete a posypte kmínem. Poté ji
       kmín         vložte prsíčky nahoru do pekáče a mírně podlijte vývarem nebo vodou.
       pepř         Kachnu pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud není maso
       sůl          měkké, zhruba 2–3 hodiny. Během pečení ji průběžně
       drůbeží vývar   polévejte vypečeným tukem, ke konci pečení ji pak
       nebo voda    potřete medem. Kachnu podávejte s červeným zelím
                    a bramborovým knedlíkem.












































                          Kachna
                          na medu






                                                                           Dušené červené zelí

                                                                           Suroviny:
                                                                           500 g steril. červeného zelí, 2 cibule, 2 lžíce cukru,
                                                                           lžička soli, lžíce sádla, lžíce octa, kmín

                                                                           Postup:
                                                                           Cibuli nakrájejte na drobné kousky a v hrnci ji ores-
                                                                           tujte na sádle dozlatova. K cibulce přidejte cukr a ne-
                                                                           chte ho zkaramelizovat, poté vložte do hrnce zelí. Dle
                                                                           chuti přidejte ocet a kmín, osolte a vařte, dokud se
                                                                           nezredukujte tekutina.


       40     MAGAZÍN JARO 2021
   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44