Page 40 - JIP magazín jaro 2021
P. 40
Kachna na medu
s jablky
Suroviny: Postup:
1 kachna Kachnu umyjte, osušte a zevnitř důkladně osolte. Jablka oloupejte, nakrájejte na menší
4 jablka kousky, smíchejte se dvěma lžícemi medu a naplňte jimi vnitřek kachny. Otvor zašijte nebo
4 lžíce medu zadělejte grilovacími jehlami. Kachnu zvenku osolte, opepřete a posypte kmínem. Poté ji
kmín vložte prsíčky nahoru do pekáče a mírně podlijte vývarem nebo vodou.
pepř Kachnu pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud není maso
sůl měkké, zhruba 2–3 hodiny. Během pečení ji průběžně
drůbeží vývar polévejte vypečeným tukem, ke konci pečení ji pak
nebo voda potřete medem. Kachnu podávejte s červeným zelím
a bramborovým knedlíkem.
Kachna
na medu
Dušené červené zelí
Suroviny:
500 g steril. červeného zelí, 2 cibule, 2 lžíce cukru,
lžička soli, lžíce sádla, lžíce octa, kmín
Postup:
Cibuli nakrájejte na drobné kousky a v hrnci ji ores-
tujte na sádle dozlatova. K cibulce přidejte cukr a ne-
chte ho zkaramelizovat, poté vložte do hrnce zelí. Dle
chuti přidejte ocet a kmín, osolte a vařte, dokud se
nezredukujte tekutina.
40 MAGAZÍN JARO 2021