Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19
losos s chorizem
a cherry rajčaty
Losos s chorizem
a cherry rajčaty
2 filety lososa
50 g choriza
vanička cherry rajčat
čerstvá bazalka
olivový olej
pečená treska vinný ocet
s bramborem a rajčaty sůl a pepř
Filety očistěte, osušte a rozkrojte napůl. Na pánvi rozehřejte trochu
olivového oleje a dejte na ni opékat filety. Cherry rajčata rozkrojte
na půlky, promí�chejte je s najemno nasekanou bazalkou, trochou
vinného octa, poté je osolte a opepřete. Chorizo nakrájejte na plátky
a přidejte do pánve k filetům a opékejte asi tři minuty. Nakonec na
pánev přisypte cherry rajčátka a opékejte další� minutu až dvě.
Pečená treska
s bramborem a rajčaty
2 filety mořské tresky
6 středních brambor
6 středních rajčat (nebo cherry rajčata)
sůl a pepř
Brambory nechte ve slupce, důkladně je omyjte a uvařte do poloměk-
ka. Poté je nakrájejte na měsí�čky nebo plátky, osolte a společně
s osolenou a opepřenou treskou a nakrájenými rajčátky rozložte na
plech. Plech vložte do trouby a pečte na 170 °C 20–25 minut.
19