Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19

losos s chorizem
                                                                         a cherry rajčaty




























                                                                             Losos s chorizem
                                                                              a cherry rajčaty

                                                                                   2 filety lososa
                                                                                    50 g choriza
                                                                                vanička cherry rajčat
                                                                                  čerstvá bazalka
                                                                                    olivový olej
                    pečená treska                                                    vinný ocet
                    s bramborem a rajčaty                                            sůl a pepř

                                                               Filety očistěte, osušte a rozkrojte napůl. Na pánvi rozehřejte trochu
                                                               olivového oleje a dejte na ni opékat filety. Cherry rajčata rozkrojte
                                                               na půlky, promí�chejte je s najemno nasekanou bazalkou, trochou
                                                               vinného octa, poté je osolte a opepřete. Chorizo nakrájejte na plátky
                                                               a přidejte do pánve k filetům a opékejte asi tři minuty. Nakonec na
                                                                 pánev přisypte cherry rajčátka a opékejte další� minutu až dvě.


                                                                               Pečená treska
                                                                         s bramborem a rajčaty


                                                                                2 filety mořské tresky
                                                                                6 středních brambor
                                                                         6 středních rajčat (nebo cherry rajčata)
                                                                                     sůl a pepř

                                                               Brambory nechte ve slupce, důkladně je omyjte a uvařte do poloměk-
                                                               ka.  Poté  je  nakrájejte  na  měsí�čky  nebo  plátky,  osolte  a  společně
                                                               s osolenou a opepřenou treskou a nakrájenými rajčátky rozložte na
                                                                  plech. Plech vložte do trouby a pečte na 170 °C 20–25 minut.
                                                                                                                19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24