Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18

pečený filet z kapra
                           s bramborem




































                                     Pečený filet z kapra s bramborem

                           2 filety z kapra, 300 g brambor, 1 cuketa, sůl a pepř, sušená sladká paprika, kmín
               Smetanová omáčka: kelímek smetany na vaření, šťáva z citrónu, šťáva z pomeranče, sladká paprika, sůl a pepř

       Brambory a cuketu nakrájejte na plátky, osolte a rozložte na pekáč. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba 15 minut. Mezití�m
       si připravte filety. Kapra očistěte, z obou stran osolte, opepřete, posypte trochou kmí�nu a sladkou paprikou. Filety přidejte do pekáče
       s brambory a cuketou a pečte další�ch 20–30 minut, dokud nebude ryba hotová. Pro pří�pravu omáčky nalijte smetanu do hrnce, přidejte šťávu
                              z citrusů, špetku sladké papriky, sůl a pepř, vše promí�chejte a podávejte k rybě.
       18
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23