Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18
pečený filet z kapra
s bramborem
Pečený filet z kapra s bramborem
2 filety z kapra, 300 g brambor, 1 cuketa, sůl a pepř, sušená sladká paprika, kmín
Smetanová omáčka: kelímek smetany na vaření, šťáva z citrónu, šťáva z pomeranče, sladká paprika, sůl a pepř
Brambory a cuketu nakrájejte na plátky, osolte a rozložte na pekáč. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba 15 minut. Mezití�m
si připravte filety. Kapra očistěte, z obou stran osolte, opepřete, posypte trochou kmí�nu a sladkou paprikou. Filety přidejte do pekáče
s brambory a cuketou a pečte další�ch 20–30 minut, dokud nebude ryba hotová. Pro pří�pravu omáčky nalijte smetanu do hrnce, přidejte šťávu
z citrusů, špetku sladké papriky, sůl a pepř, vše promí�chejte a podávejte k rybě.
18