Page 13 - Magazín JIP Potraviny
P. 13
vláčná
dýňová buchta
Vláčná dýňová buchta
150 g pyré z dýně Hokkaidó, 250 g hladké mouky, 130 ml mléka, 100 g másla, 120 g třtinového cukru, 2 vejce, lžička prášku do pečiva,
lžička jedlé sody, ½ lžičky skořice, ½ lžičky mletého zázvoru, ½ lžičky hřebíčku, 50 g pekanových ořechů, špetka soli
Prosátou mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, špetku soli, skořici, zázvor, hřebí�ček a nahrubo nasekané pekany smí�chejte. V další�
mí�se smí�chejte pyré s vejci, mlékem a máslem. Postupně obě směsi spojte a vytvořte těsto, které nalijte do vymazané a vysypané formy. Pečte
v troubě předehřáté na 170–180 °C zhruba půl hodiny, dokud se nepřestane těsto lepit na špejli.
13