Page 15 - Magazín JIP Potraviny
P. 15
zapečený lilek
s rajčaty a mozzarellou
Zapečený lilek s rajčaty a mozzarellou
2 střední lilky, 6 větších rajčat, cibule, 5 stroužků česneku, 2 mozzarelly, sušená i čerstvá bazalka, mletý pepř, sůl, olivový olej
Lilky rozpulte, lžičkou vydlabejte, osolte a nechte odležet. Cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji na oleji. Rajčata nakrájejte na menší�
kousky, česnek prolisujte a přidejte k cibuli. Vše nechte podusit, poté osolte, opepřete a přidejte sušenou bazalku. Mezití�m omyjte a osušte
lilky, které pak naplňte rajčatovou směsí�. Na ni rozložte na plátky nakrájenou mozzarellu. Lilky vložte do trouby rozehřáté na 175 °C a nechte
zapéct zhruba 15 minut.
15