Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14

Grilovaný sýr halloumi
                  s lilkem


                 1 sýr halloumi
                    1 lilek
                palička česneku
                  hrst rukoly
                cherry rajčátka
                   sůl a pepř                                                            grilovaný sýr
                  olivový olej                                                           halloumi s lilkem

       Šýr a lilek nakrájejte na zhruba 1 cm silné
       plátky. Lilek osolte a nechte asi půl hodiny
       odstát. Poté plátky lilku opláchněte a po-
       kapejte olivovým olejem. Paličku česneku
       rozkrojte a také pokapejte olejem. Šýr, li-
       lek i česnek pak vložte na gril a opékejte
       dozlatova. Po vyjmutí� z grilu česnek a li-
       lek osolte a opepřete a podávejte s rukolou
                a cherry rajčaty.


                                                                                     Smažený lilek
                                                                                s jogurtovým dipem

                                                                                         1 větší lilek
                                                                                           3 vejce
        smažený lilek                                                                  hrnek strouhanky
        s jogurtovým dipem                                                      ¼ šálku strouhaného parmezánu
                                                                                        olej na smažení

                                                                                        Jogurtový dip:
                                                                                         1 bílý jogurt
                                                                                      2 stroužky česneku
                                                                                      lžíce šťávy z limetky
                                                                                   nasekaná čerstvá petrželka


                                                                           Lilek oloupejte a nakrájejte na plátky silné zhruba
                                                                           1 cm. V misce smí�chejte strouhanku a parmezán.
                                                                            V další� misce vyšlehejte vají�čka s trochou vody.
                                                                           Lilek  nejprve  namočte  do  vají�ček  a  následně
                                                                           obalte ve strouhance s parmezánem. Plátky pak
                                                                               smažte na oleji z obou stran dozlatova.
                                                                           Ingredience na dip smí�chejte a podávejte s lilkem.




           Cuketové bramboráky
              s uzeným lososem

           1 střední cuketa, 200 g hladké mouky,
         4 stroužky česneku, 2 vejce, majoránka, sůl,
           olej na smažení, 150 g uzeného lososa,
             zakysaná smetana, čerstvý kopr

       Cuketu oloupejte, vykrojte střed a nastrouhejte na-
       jemno. Osolte a nechte alespoň půl hodiny odstát,
       následně  z  cukety  vymačkejte  tekutinu.  Přidejte
       mouku, prolisované stroužky česneku, majoránku
                   a vše promí�chejte.
       Na  pánvi  rozpalte  olej  a  cuketové  bramboráčky                              cuketové bramboráky
                                                                                        s uzeným lososem
       smažte z obou stran dozlatova. Zakysanou smeta-
       nu lehce osolte a smí�chejte s najemno nasekaným
            koprem a podávejte k bramboráčkům.

       14
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19