Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16
Pečený losos
se zeleninou pečený losos
se zeleninou
4 filety lososa
2 cukety
2 lilky
2 papriky
8 cherry rajčátek
3 stroužky česneku
šťáva z citronu
olivový olej
čerstvě mletý pepř a sůl
Bylinkový dip:
1 jogurt
šťáva z limetky
čerstvý koriandr
čerstvá bazalka
sůl, pepř
Zeleninu omyjte, lilek a cuketu nakrájejte na plátky, papriku na proužky, česnek najemno. Cherry rajčát-
ka můžete nechat vcelku nebo také nakrájet na plátky. Plátky lilku osolte a nechte odležet, poté je omyjte
a osušte. Zeleninu dejte na plech a pokapejte olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Vložte do
trouby rozehřáté na 190 °C a pečte asi 15 minut. Filety osušte, potřete olejem, osolte a po 15 minutách
přidejte na plech k zelenině. Pečte zhruba další�ch 15–20 minut, dokud nebude ryba hotová. Připravte
jogurtový dip – do jogurtu vmí�chejte najemno nasekanou bazalku a koriandr, sůl, pepř a šťávu z limetky.
Grilovaný lilek
2 lilky
2 stroužky česneku
1 červená cibule
olivový olej
balzamico
petrželka
bazalka
máta
sůl a pepř
grilovaný
Lilek nakrájejte na plátky, lilek
osolte a nechte odstát.
Do olivového oleje přidejte
balzamico, prolisovaný česnek,
najemno nasekanou mátu,
petrželku a bazalku, sůl a pepř.
Odstáté lilky omyjte, osušte
a potřete připravenou marinádou.
Pokud máte prostor, nechte je
takto chví�li „marinovat“.
Poté plátky grilujte z obou stran.
Podávejte s na kolečka nakrájenou
červenou cibulí�.
16