Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16

Pečený losos
                  se zeleninou                                                           pečený losos
                                                                                         se zeleninou
                    4 filety lososa
                       2 cukety
                       2 lilky
                      2 papriky
                   8 cherry rajčátek
                  3 stroužky česneku
                    šťáva z citronu
                     olivový olej
                čerstvě mletý pepř a sůl

                    Bylinkový dip:
                       1 jogurt
                    šťáva z limetky
                   čerstvý koriandr
                    čerstvá bazalka
                      sůl, pepř



           Zeleninu omyjte, lilek a cuketu nakrájejte na plátky, papriku na proužky, česnek najemno. Cherry rajčát-
           ka můžete nechat vcelku nebo také nakrájet na plátky. Plátky lilku osolte a nechte odležet, poté je omyjte
           a osušte. Zeleninu dejte na plech a pokapejte olejem a citronovou šťávou, osolte a opepřete. Vložte do
           trouby rozehřáté na 190 °C a pečte asi 15 minut. Filety osušte, potřete olejem, osolte a po 15 minutách
           přidejte na plech k zelenině. Pečte zhruba další�ch 15–20 minut, dokud nebude ryba hotová. Připravte
           jogurtový dip – do jogurtu vmí�chejte najemno nasekanou bazalku a koriandr, sůl, pepř a šťávu z limetky.







          Grilovaný lilek


                 2 lilky
            2 stroužky česneku
             1 červená cibule
               olivový olej
                balzamico
                petrželka
                 bazalka
                  máta
                sůl a pepř

                                                                                            grilovaný
          Lilek nakrájejte na plátky,                                                       lilek
           osolte a nechte odstát.
          Do olivového oleje přidejte
        balzamico, prolisovaný česnek,
          najemno nasekanou mátu,
        petrželku a bazalku, sůl a pepř.
         Odstáté lilky omyjte, osušte
       a potřete připravenou marinádou.
        Pokud máte prostor, nechte je
           takto chví�li „marinovat“.
       Poté plátky grilujte z obou stran.
       Podávejte s na kolečka nakrájenou
              červenou cibulí�.



       16
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21