Page 12 - Magazín JIP Potraviny
P. 12

dýňová
                                                                              polévka










































                                                Dýňová polévka


              ½ dýně Hokkaidó (pokud je dýně menší, tak celá), 400 ml kokosového mléka, 1 l zeleninového vývaru, 4 ks šalotky,
                50 g dýňových semínek, 60 g žlutého kari, mletý zázvor, mletý kardamom, 2 lžíce olivového oleje, dýňový olej

                             �
       V hrnci rozpalte olivový olej. Šalotku nakrájejte najemno a zpěňte ji na oleji. Přidejte žluté kari, mletý zázvor a kardamom a pět minut restuj-
       te. Do hrnce přidejte na kostky nakrájenou dýni a restujte další�ch pět minut. Vše zalijte zeleninovým vývarem a nechte vařit do změknutí�
       dýně. Jakmile je dýně měkká, přilijte do polévky kokosové mléko, osolte a opepřete. Polévku pak dohladka rozmixujte a podle potřeby do-
       chuťte solí� a pepřem. Na pánvi orestujte dýňová semí�nka a nechte je okapat na papí�rovém ubrousku. Polévku podávejte lehce pokapanou
                                         dýňovým olejem a posypanou dýňovými semí�nky.
       12
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17