Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
Salát z bílých fazolí
a mrkve
plechovka sterilovaných bílých fazolí
6 středních mrkví
1 stroužek česneku
šťáva a kůra z 1 limetky
čerstvý koriandr
olivový olej
sůl a pepř
Fazole slijte, mrkev nastrouhejte nahrubo.
salát z bílých fazolí Cesnek prolisujte a vmí�chejte do mrkve s fa-
�
a mrkve zolemi, přidejte limetkovou kůru, šťávu, olivo-
vý olej, sůl, pepř a najemno nasekaný koriandr.
Vše promí�chejte a podávejte.
Salát s mrkví
a cizrnou
plechovka sterilované cizrny
6 středních mrkví
1 šalotka
1 stroužek česneku
hrst rozinek
hrst loupaných mandlí (plátky)
čerstvá máta
Zálivka:
60 ml olivového oleje
lžíce citronové kůry
salát s mrkví 3 lžíce citronové šťávy
a cizrnou 60 ml pomerančové šťávy
lžíce medu
sušený závor
sušený koriandr
sůl
kajenský pepř
V misce smí�chejte všechny ingredience na zá-
livku. V další� mí�se smí�chejte nahrubo na-
strouhanou mrkev, cizrnu, najemno naseka-
nou šalotku a česnek, rozinky, mandle a na-
jemno nasekanou mátu. Šalát přelijte zálivkou.
Rychlé salátové rolky
s dresinkem
několik větších listů salátu
2 mrkve
1 větší okurka
1 ředkev
ředkvičky
salátové rolky Dresink:
s dresinkem 1 zakysaná smetana
čerstvá pažitka
sůl
Mrkve, ředkev a okurku očistěte a nakrájejte
na tenké nudličky, ředkvičky na kolečka.
Postupně vše skládejte na salátový list a za-
balte do rolky. Do zakysané smetany přidejte
nasekanou pažitku a osolte.
23