Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24
JIP DINNeR IN THe SKy
JIP DInner In the sky
Další skvostné menu
v oblacích
…nepřekazilo ani nevlídné počasí
Začátek září a plošina vznášející se nad pražským Smíchovem. To byl letošní Dinner in the Sky. Přestože na slunce
jsme si tentokrát museli počkat až do odpoledních hodin, náladu ani prožitek z výborných pokrmů to rozhodně
nepokazilo. Hosté si tentokrát nad zemí vychutnali menu šéfkuchaře Patrika Bečváře, který jako předkrm připravil
máslovou paštiku z kachních jater s kmínovým chipsem a brusinkami s portským vínem. Druhým předkrmem
pak byl pohankový košíček plněný hovězím konfitem a jako hlavní chod se podával rump steak z Jižní Ameri-
ky s karamelizovanou mrkví s divokou brokolicí, bramborové rösti, holandská omáčka, telecí demi-glace
s hořčičným semínkem a uzeným špekem. Nechyběla ani sladká tečka v podobě jablečné žemlovky s flam-
bovaným sněhem a zmrzlina ze zakysané smetany. Všechny pokrmy doplnila pečlivě vybraná vína a sekty.
Ti, kteří se právě nevznášeli, mohli projít stánky (nejenom) s ochutnávkami, dát si něco dobrého na rautu nebo si
vychutnat kávu připravovanou naším ostravským baristou.
Děkujeme všem partnerům, kteří se s námi zapojili do dalšího povedeného „dinneru“ a už teď se těšíme na
další vzlet!
24