Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22

Pečená mrkev s fetou

                         6 středních mrkví
                         2 stroužky česneku
                            150 g fety
                          čerstvý tymián
                         čerstvý rozmarýn
                          šťáva z limetky
                            olivový olej
                            sůl a pepř

            Mrkev oloupejte a podélně nakrájejte na tenké plátky.
            Ty rozložte na plech vyložený pečicí�m papí�rem. Mrkev
            zakápněte  olejem,  posypte  najemno  nasekanými  by-
            linkami a česnekem, osolte, opepřete a dejte péct do
              trouby předehřáté na 190 °C zhruba na 25 minut.
             Po dopečení� na ještě horkou mrkev rozdrobte fetu
                   a vše pokapejte limetkovou šťávou.



































                                    pečená mrkev
                                    s fetou


















       22
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27