Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37
Tartaletky
s pudinkovým krémem
Na korpusy:
300 g hladké mouky
2 žloutky
160 g másla
80 g cukru
2 lžíce kakaa
Na krém:
500 ml mléka
1 a ½ sáčku pudinkového prášku
vanilkový lusk
20 g másla
tartaletky čerstvé maliny a borůvky
s pudinkem
Mouku, žloutky, máslo, cukr a kakao
smí�chejte a vypracujte hladké těsto, které
nechte odpočinout v lednici.
Troubu předehřejte na 180 °C. Formy na
tartaletky vymažte. Těsto pak namačkejte
do forem a udělejte v něm vidličkou pár děr.
Pečte zhruba 20 minut, poté nechte vychlad-
nout. Z mléka a pudinkového prášku dle
návodu uvařte pudink.
Do něj pak přimí�chejte máslo a vyškrábněte
vanilku. Krém nechte lehce vychladnout
a poté jí�m naplňte korpusy.
Dezert ozdobte čerstvým ovocem.
37