Page 37 - Magazín JIP Potraviny
P. 37

Tartaletky
                                                                                s pudinkovým krémem

                                                                                Na korpusy:
                                                                                300 g hladké mouky
                                                                                2 žloutky
                                                                                160 g másla
                                                                                80 g cukru
                                                                                2 lžíce kakaa
                                                                                Na krém:
                                                                                500 ml mléka
                                                                                1 a ½ sáčku pudinkového prášku
                                                                                vanilkový lusk
                                                                                20 g másla
                                                     tartaletky                 čerstvé maliny a borůvky
                                                     s pudinkem
                                                                                Mouku, žloutky, máslo, cukr a kakao
                                                                                smí�chejte a vypracujte hladké těsto, které
                                                                                nechte odpočinout v lednici.
                                                                                Troubu předehřejte na 180 °C. Formy na
                                                                                tartaletky vymažte. Těsto pak namačkejte
                                                                                do forem a udělejte v něm vidličkou pár děr.
                                                                                Pečte zhruba 20 minut, poté nechte vychlad-
                                                                                nout. Z mléka a pudinkového prášku dle
                                                                                návodu uvařte pudink.
                                                                                Do něj pak přimí�chejte máslo a vyškrábněte
                                                                                vanilku. Krém nechte lehce vychladnout
                                                                                a poté jí�m naplňte korpusy.
                                                                                Dezert ozdobte čerstvým ovocem.


















































                                                                                                                37
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42