Page 41 - Magazín JIP Potraviny
P. 41

maková
                                                                                        buchta





























                                            Maková buchta s polevou

              400 g hladké mouky, 140 g krupicového cukru, 250 ml oleje, 500 ml mléka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr,
                                              200 g mletého máku, 30 g marmelády
                              Na polevu: 200 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce horké vody

             Mouku, oba druhy cukru, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, marmeládu a mák smí�chejte a vypracujte hladké těsto. To pak
             nalijte na plech vyložený pečicí�m papí�rem. Vložte do trouby předehřáté na 170 °C na zhruba půl hodiny. Po vyjmutí� nechte vy-
                        chladnout. Moučkový cukr, citronovou šťávu a vodu vyšlehejte do polevy, se kterou přelijte korpus.
                                             Polevu nechte ztuhnout a buchtu nakrájejte.


                                                                                                                41
   36   37   38   39   40   41   42   43   44