Page 41 - Magazín JIP Potraviny
P. 41
maková
buchta
Maková buchta s polevou
400 g hladké mouky, 140 g krupicového cukru, 250 ml oleje, 500 ml mléka, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr,
200 g mletého máku, 30 g marmelády
Na polevu: 200 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce horké vody
Mouku, oba druhy cukru, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, marmeládu a mák smí�chejte a vypracujte hladké těsto. To pak
nalijte na plech vyložený pečicí�m papí�rem. Vložte do trouby předehřáté na 170 °C na zhruba půl hodiny. Po vyjmutí� nechte vy-
chladnout. Moučkový cukr, citronovou šťávu a vodu vyšlehejte do polevy, se kterou přelijte korpus.
Polevu nechte ztuhnout a buchtu nakrájejte.
41