Page 38 - Magazín JIP Potraviny
P. 38
malinový
dezert
Malinový dezert do skleničky
Čokoládová pěna: 220 g čokolády, 340 g smetany ke šlehání
Sušenková vrstva: balení máslových sušenek
Malinová vrstva: 100 g malin, 250 g tvarohu, 100 g zakysané smetany, lžíce moučkového cukru
Polovinu smetany a čokoládu nalámanou na kousky rozpusťte ve vodní� lázni. Druhou polovinu smetany vyšlehejte do šlehačky.
Jakmile čokoládová směs vychladne, vmí�chejte do ní� šlehačku a opatrně promí�chejte. Pěnou naplňte spodní� část skleniček
a odložte do lednice. Mezití�m rozmixujte máslové sušenky a nasypte je na čokoládovou vrstvu. Opět uložte do lednice. Maliny
rozmixujte, přidejte tvaroh, zakysanou smetanu a cukr a vše vyšlehejte. Krém pak nandejte jako třetí� vrstvu do sklenic.
Podávejte ozdobené celými malinami.
38