Page 34 - Magazín JIP Potraviny
P. 34

Borůvkový chlebík

                                                  300 g polohrubé mouky, 120 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukr,
                                                    80 g másla + na vymazání, 2 vejce, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva,
                                                                citron, špetka soli, 300 g borůvek


                                                  Máslo vyšlehejte s oba druhy cukru do pěny. Poté přidejte vejce, žloutek,
                                                  šťávu a kůru z jednoho citronu a opět vyšlehejte. Do směsi pak postupně
                                                  vmí�chejte mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Do těsta vmí�chej-
                                                  te omyté borůvky. Těsto vlijte do vymazané a vysypané chlebové formy
                                                          a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 30–40 minut.
































                                                                                        borůvkový
                                                                                        chlebík

































       34
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39