Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32
dezerty
meruňkový
cheesecake
Meruňkový cheesecake
Na korpus: 200 g máslových sušenek, 80 g másla, lžíce rumu
Na náplň: 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 200 g smetany ke šlehání, 200 g bílé čokolády, čerstvé meruňky
Sušenky rozmixujte, přidejte k nim rozpuštěné máslo a rum. Hmotu rozmí�chejte a namačkejte na dno dortové formy. Cokoládu
�
rozpusťte ve vodní� lázni a nechte zchladnout. Smetanu vyšlehejte do šlehačky, přidejte tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou
čokoládu a vše vyšlehejte do hladkého krému. Ten naneste na korpus. Omyté a nakrájené meruňky vyskládejte na cheesecake
a nechte do druhého dne vychladit v lednici.
32