Page 32 - Magazín JIP Potraviny
P. 32

dezerty











































                                                                                   meruňkový
                                                                                   cheesecake

































                                           Meruňkový cheesecake

                                    Na korpus: 200 g máslových sušenek, 80 g másla, lžíce rumu
                Na náplň: 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 200 g smetany ke šlehání, 200 g bílé čokolády, čerstvé meruňky


           Sušenky rozmixujte, přidejte k nim rozpuštěné máslo a rum. Hmotu rozmí�chejte a namačkejte na dno dortové formy. Cokoládu
                                                                                                      �
           rozpusťte ve vodní� lázni a nechte zchladnout. Smetanu vyšlehejte do šlehačky, přidejte tvaroh, mascarpone a rozpuštěnou
           čokoládu a vše vyšlehejte do hladkého krému. Ten naneste na korpus. Omyté a nakrájené meruňky vyskládejte na cheesecake
                                           a nechte do druhého dne vychladit v lednici.
       32
   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37