Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27

Tartiflette

            1 kg brambor, 300 g sýru Reblochon, 3 cibule, 150 g slaniny, 150 ml bílého vína, 100 g zakysané smetany, máslo, sůl a pepř

            Brambory uvařte ve slupce. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, slaninu nakrájejte na kostičky. Jakmile brambory vychladnou,
            oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Sýr podélně rozkrojte na polovinu. Na pánvi orestujte slaninu. Poté na pánev dejte nakrájenou
            cibuli a nechte ji zesklovatět. Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací� misku vymažte máslem. Na spodek vyskládejte vrstvu bram-
            bor, které osolte a opepřete. Poté naskládejte slaninu, cibuli a opět brambory. Na ně pak rozetřete zakysanou smetanu, zalijte je
                 ví�nem, rozložte rozkrojený sýr a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny, dokud sýr nebude dozlatova. Podávejte horké.
























































                                                                                       Tartiflette























                                                                                                                27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32