Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27
Tartiflette
1 kg brambor, 300 g sýru Reblochon, 3 cibule, 150 g slaniny, 150 ml bílého vína, 100 g zakysané smetany, máslo, sůl a pepř
Brambory uvařte ve slupce. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, slaninu nakrájejte na kostičky. Jakmile brambory vychladnou,
oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Sýr podélně rozkrojte na polovinu. Na pánvi orestujte slaninu. Poté na pánev dejte nakrájenou
cibuli a nechte ji zesklovatět. Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací� misku vymažte máslem. Na spodek vyskládejte vrstvu bram-
bor, které osolte a opepřete. Poté naskládejte slaninu, cibuli a opět brambory. Na ně pak rozetřete zakysanou smetanu, zalijte je
ví�nem, rozložte rozkrojený sýr a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny, dokud sýr nebude dozlatova. Podávejte horké.
Tartiflette
27