Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23

Čokoládové éclairs

                           140 g hladké mouky, 125 ml mléka, 100 g másla, 125 ml vody, 4 vejce, lžička cukru, sůl
                Náplň: 300 ml mléka, 20 g hladké mouky, 20 g kukuřičné mouky, 300 ml smetany ke šlehání, 2 žloutky, 60 g cukru,
                                                vanilkový lusk, čokoládová poleva

              �
             Zloutky, cukr, vnitřek vanilky a mouku vyšlehejte. Mléko v hrnci přiveďte pod bod varu a přidejte k němu žloutkovou směs. Vařte
             zhruba pět minut, dokud krém nezhoustne, poté ho nechte vychladnout. Připravte si těsto. V misce smí�chjte prosátou mouku
             s cukrem a špetkou soli. Mléko, máslo a vodu v hrnci zahřejte, poté přiveďte k varu a ihned stáhněte z plotny. Přisypte mouku
             s cukrem a mí�chejte, dokud nebudete mí�t hladké těsto. Po vychladnutí� do těsta vmí�chejte vají�čka a naplňte jí�m cukrářský sáček.
             Na plech vyložený pečicí�m papí�rem nastří�kejte delší� proužky, které pečte na 190 °C. Po 20 minutách snižte teplotu na 170 °C
                                   �
             a pečte další�ch deset minut. Eclairs pak nechte vychladnout. Smetanu vyšlehejte do šlehačky a vmí�chejte do ní� žloutkový krém.
                Eclairs opatrně rozpulte a cukrářským sáčkem naplňte krémem. Vršky dezertu přelijte čokoládovou polevou a ozdobte
                 �
                                                     podle chuti či fantazie.
























                                                                                          čokoládové
                                                                                          éclairs













































                                                                                                                23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28