Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
Čokoládové éclairs
140 g hladké mouky, 125 ml mléka, 100 g másla, 125 ml vody, 4 vejce, lžička cukru, sůl
Náplň: 300 ml mléka, 20 g hladké mouky, 20 g kukuřičné mouky, 300 ml smetany ke šlehání, 2 žloutky, 60 g cukru,
vanilkový lusk, čokoládová poleva
�
Zloutky, cukr, vnitřek vanilky a mouku vyšlehejte. Mléko v hrnci přiveďte pod bod varu a přidejte k němu žloutkovou směs. Vařte
zhruba pět minut, dokud krém nezhoustne, poté ho nechte vychladnout. Připravte si těsto. V misce smí�chjte prosátou mouku
s cukrem a špetkou soli. Mléko, máslo a vodu v hrnci zahřejte, poté přiveďte k varu a ihned stáhněte z plotny. Přisypte mouku
s cukrem a mí�chejte, dokud nebudete mí�t hladké těsto. Po vychladnutí� do těsta vmí�chejte vají�čka a naplňte jí�m cukrářský sáček.
Na plech vyložený pečicí�m papí�rem nastří�kejte delší� proužky, které pečte na 190 °C. Po 20 minutách snižte teplotu na 170 °C
�
a pečte další�ch deset minut. Eclairs pak nechte vychladnout. Smetanu vyšlehejte do šlehačky a vmí�chejte do ní� žloutkový krém.
Eclairs opatrně rozpulte a cukrářským sáčkem naplňte krémem. Vršky dezertu přelijte čokoládovou polevou a ozdobte
�
podle chuti či fantazie.
čokoládové
éclairs
23