Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24

lískooříškové
                                                                                    makronky


































                                   Makronky s lískooříškovou ganache

              Na makronky: 90 g bílků, 110 g mandlové mouky, 200 g moučkového cukru, 50 g krupicového cukru, lžička kakaa
                    Na ganache: 50 g smetany ke šlehání, 50 g mléčné čokolády, 100 g másla, 100 g nugátového krému


           Mandlovou mouku a moučkový cukr prosejte. Z bí�lků a krupicového cukru vyšlehejte sní�h, do kterého přidejte kakao. Sní�h by měl
           být úplně tuhý. Do sněhu pak zlehka přimí�chávejte cukr a mandlovou mouku. Vytvořte těsto, které pak naplňte do cukrářského
           sáčku, a na plech naneste stejně velká kolečka. Plechem pak několikrát klepněte o stůl, aby odešel přebytečný vzduch, a mak-
           ronky nechte půl hodiny zaschnout při pokojové teplotě. Poté je pečte v troubě předehřáté na 160 °C čtvrt hodiny. Po vyjmutí�
           z trouby je nechte vychladnout a odloupněte. Připravte si lí�skooří�škovou náplň. Smetanu přiveďte k varu, poté ji sundejte
           v plotny a přidejte čokoládu. Promí�chejte a do vlažné hmoty vmí�chejte máslo a nugát. Krém naplňte do cukrářského sáčku
                                a plňte makronky, které pak nechte odpočinout do druhého dne v lednici.
       24
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29