Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24
lískooříškové
makronky
Makronky s lískooříškovou ganache
Na makronky: 90 g bílků, 110 g mandlové mouky, 200 g moučkového cukru, 50 g krupicového cukru, lžička kakaa
Na ganache: 50 g smetany ke šlehání, 50 g mléčné čokolády, 100 g másla, 100 g nugátového krému
Mandlovou mouku a moučkový cukr prosejte. Z bí�lků a krupicového cukru vyšlehejte sní�h, do kterého přidejte kakao. Sní�h by měl
být úplně tuhý. Do sněhu pak zlehka přimí�chávejte cukr a mandlovou mouku. Vytvořte těsto, které pak naplňte do cukrářského
sáčku, a na plech naneste stejně velká kolečka. Plechem pak několikrát klepněte o stůl, aby odešel přebytečný vzduch, a mak-
ronky nechte půl hodiny zaschnout při pokojové teplotě. Poté je pečte v troubě předehřáté na 160 °C čtvrt hodiny. Po vyjmutí�
z trouby je nechte vychladnout a odloupněte. Připravte si lí�skooří�škovou náplň. Smetanu přiveďte k varu, poté ji sundejte
v plotny a přidejte čokoládu. Promí�chejte a do vlažné hmoty vmí�chejte máslo a nugát. Krém naplňte do cukrářského sáčku
a plňte makronky, které pak nechte odpočinout do druhého dne v lednici.
24