Page 20 - Magazín JIP Potraviny
P. 20

Mille feuille

































































                                                    Mille feuille

              balíček listového těsta, moučkový cukr, 3 žloutky, 250 ml mléka, 50 g cukru, 30 g kukuřičného škrobu, 30 g másla,
                            lžíce vanilkového cukru, 250 ml smetany ke šlehání, lžíce cukru, maliny, jahody

            �
            Zloutky, oba druhy cukru a škrob vyšlehejte. Mléko v hrnci zahřejte pod bod varu a postupně jej přilévejte do žloutkové směsi.
          Vše mí�chejte, dokud není� směs hladká. Poté ji vlijte do hrnce a přiveďte k varu, následně přidejte máslo a krém stáhněte z plot-
          ny. Přelijte ho do mí�sy, přikryjte a nechte v lednici vychladnout. Listové těsto rozválejte na obdélní�k, které poprašte moučkovým
          cukrem. V troubě pečte, dokud těsto nezezlátne. Nechte ho vychladnout a poté nakrájejte na malé obdélní�čky. Smetanu vyšlehejte
             s cukrem do šlehačky, kterou vmí�chejte do žloutkového krému. Tí�m naplňte zdobicí� sáček a na obdélní�čky krém nazdobte.
                             Takto spojte tři vrstvy těsta a dvě vrstvy krému, navrch nazdobte maliny a jahody.
       20
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25