Page 20 - Magazín JIP Potraviny
P. 20
Mille feuille
Mille feuille
balíček listového těsta, moučkový cukr, 3 žloutky, 250 ml mléka, 50 g cukru, 30 g kukuřičného škrobu, 30 g másla,
lžíce vanilkového cukru, 250 ml smetany ke šlehání, lžíce cukru, maliny, jahody
�
Zloutky, oba druhy cukru a škrob vyšlehejte. Mléko v hrnci zahřejte pod bod varu a postupně jej přilévejte do žloutkové směsi.
Vše mí�chejte, dokud není� směs hladká. Poté ji vlijte do hrnce a přiveďte k varu, následně přidejte máslo a krém stáhněte z plot-
ny. Přelijte ho do mí�sy, přikryjte a nechte v lednici vychladnout. Listové těsto rozválejte na obdélní�k, které poprašte moučkovým
cukrem. V troubě pečte, dokud těsto nezezlátne. Nechte ho vychladnout a poté nakrájejte na malé obdélní�čky. Smetanu vyšlehejte
s cukrem do šlehačky, kterou vmí�chejte do žloutkového krému. Tí�m naplňte zdobicí� sáček a na obdélní�čky krém nazdobte.
Takto spojte tři vrstvy těsta a dvě vrstvy krému, navrch nazdobte maliny a jahody.
20