Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19

francouzská
                                                                 cibulačka




















                                                   Francouzská cibulačka

                    400 ml drůbežího vývaru, 4 cibule, 1 dcl šampaňského, 2 lžíce másla, lžíce mouky, tymián, 100 g sýra (např. Gruyére),
                                                      sůl a pepř, bagetka, olivový olej

                   Máslo nechte v hrnci rozpustit. Cibuli oloupejte, nakrájejte na nudličky, dejte do hrnce, osolte a opepřete. Cibuli nechte zhruba
                   deset minut podusit, poté odklopte pokličku a nechte ji karamelizovat, dokud nezezlátne. Poté cibuli lehce poprašte moukou
                        a chví�li restujte. Následně přidejte tymián, šampaňské a vývar a vše promí�chejte. Nechte vařit zhruba půl hodiny.
                    Bagetku nakrájejte na plátky, potřete olivovým olejem a z obou stran opečte na pánvi. Polévku nalijte do misek, na povrch
                                                   nastrouhejte sýr a dejte do trouby zapéct.
                                                                                                                19
   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24