Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19
francouzská
cibulačka
Francouzská cibulačka
400 ml drůbežího vývaru, 4 cibule, 1 dcl šampaňského, 2 lžíce másla, lžíce mouky, tymián, 100 g sýra (např. Gruyére),
sůl a pepř, bagetka, olivový olej
Máslo nechte v hrnci rozpustit. Cibuli oloupejte, nakrájejte na nudličky, dejte do hrnce, osolte a opepřete. Cibuli nechte zhruba
deset minut podusit, poté odklopte pokličku a nechte ji karamelizovat, dokud nezezlátne. Poté cibuli lehce poprašte moukou
a chví�li restujte. Následně přidejte tymián, šampaňské a vývar a vše promí�chejte. Nechte vařit zhruba půl hodiny.
Bagetku nakrájejte na plátky, potřete olivovým olejem a z obou stran opečte na pánvi. Polévku nalijte do misek, na povrch
nastrouhejte sýr a dejte do trouby zapéct.
19