Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16

sendvič
                    Croque Madame

















                                          Sendvič Croque Madame

            4 plátky toastového chleba, 2 vejce, 4 plátky kvalitní šunky, 100 g nahrubo nastrouhaného tvrdého sýru (např. Gruyère),
                                dijonská hořčice, 2 lžíce másla, lžička oleje, sůl a pepř, čerstvá rukola


           Troubu předehřejte na 200 °C. Na pánvi rozehřejte máslo a plátky chleba na něm opečte. Plátky jen lehce potřete hořčicí�, položte
                     na ně šunku a lehce posypte sýrem. Přiklopte vrchní�m plátkem a dejte na pár minut zapéct do trouby.
                                                            �
                        Na páni rozehřejte olej a udělejte volská oka. Zloutek by měl zůstat tekutý. Osolte a opepřete.
                                   Volská oka pak položte na sendviče a ozdobte čerstvou rukolou.
       16
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21