Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18
Quiche s lososem
Těsto: 240 g hladké mouky, 160g másla, 30 ml vody, špetka soli
Náplň: 300 g lososa, ½ brokolice, 1 červená cibule, 170 g strouhaného čedaru, 5 žloutků, 200 g smetany ke šlehání,
150 ml mléka, 100 g tvarohu, sůl a pepř, muškátový oříšek, olej
Ingredience na těsto smí�chejte a rukama vypracujte těsto, které nechte odpočinout v lednici. Poté ho rozválejte a vložte do formy,
okraje, které přeční�vají�, odkrojte. Korpus dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C zhruba na půl hodiny, dokud nezezlátne. Na
pánvi rozehřejte olej a lososa orestujte, poté ho dejte stranou vychladnout. Na oleji orestujte také na kousky nakrájenou červenou
cibuli. K cibuli přidejte nakrájenou brokolici, lehce orestujte a přiklopte poklicí�. Nechte dusit asi čtyři minuty, dokud zelenina nez-
�
měkne. Lososa vidličkou rozdělte na kousky a smí�chejte s brokolicí� a cibulí�. Zloutky, šlehačku, tvaroh a mléko rozšlehejte a okořeňte.
Na upečené těsto rozprostřete směs se zeleninou a lososem, kterou přelijte vaječnou směsí� a celý povrch posypte strouhaným
sýrem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba půl hodiny. Po dopečení� nechte quiche vychladnout.
quiche
s lososem
18