Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18

Quiche s lososem

                                  Těsto: 240 g hladké mouky, 160g másla, 30 ml vody, špetka soli
              Náplň: 300 g lososa, ½ brokolice, 1 červená cibule, 170 g strouhaného čedaru, 5 žloutků, 200 g smetany ke šlehání,
                                  150 ml mléka, 100 g tvarohu, sůl a pepř, muškátový oříšek, olej

          Ingredience na těsto smí�chejte a rukama vypracujte těsto, které nechte odpočinout v lednici. Poté ho rozválejte a vložte do formy,
          okraje, které přeční�vají�, odkrojte. Korpus dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C zhruba na půl hodiny, dokud nezezlátne. Na
          pánvi rozehřejte olej a lososa orestujte, poté ho dejte stranou vychladnout. Na oleji orestujte také na kousky nakrájenou červenou
          cibuli. K cibuli přidejte nakrájenou brokolici, lehce orestujte a přiklopte poklicí�. Nechte dusit asi čtyři minuty, dokud zelenina nez-
                                                                    �
          měkne. Lososa vidličkou rozdělte na kousky a smí�chejte s brokolicí� a cibulí�. Zloutky, šlehačku, tvaroh a mléko rozšlehejte a okořeňte.
          Na upečené těsto rozprostřete směs se zeleninou a lososem, kterou přelijte vaječnou směsí� a celý povrch posypte strouhaným
                    sýrem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba půl hodiny. Po dopečení� nechte quiche vychladnout.

















































                            quiche
                            s lososem



















       18
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23