Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22

Crème brûlée






































          Crème brûlée

          6 žloutků, 400 ml smetany ke šlehání, 60 g cukru, vanilkový lusk, třtinový cukr

           �
          Zloutky vyšlehejte v mí�se s cukrem do pěny. Vanilkový lusk rozkrojte, vyškrábněte semí�nka a přidejte
          do smetany, kterou dejte na plotnu prohřát (nikoli vařit). Přes cední�k pak vlijte trochu smetany do
          žloutkové směsi a promí�chejte. Postupně pak smetanu do směsi zašlehejte všechnu. Hmotu pak vlijte
          do mističek na crème brûlée. Misky vložte na plech a zhruba do půlky jejich výšky nalijte kolem nich
          vodu. Poté je dejte zapéct do trouby předehřáté na 130 °C, pečte zhruba půl hodiny, dokud krém nez-
          tuhne. Po vytažení� z trouby nechte crème brûlée vychladnout v lednici. Před podávání�m posypte vršek
          krému třtinovým cukrem, který zkaramelizujte flambovací� pistolí�.


       22
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27