Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17
Quiche s cherry rajčaty
240 g hladké mouky, 110 g másla, špetka soli, 3 lžíce vody, 30 cherry rajčat, 4 vejce, ½ hrnku smetany ke šlehání,
½ hrnku ricotty, ⅔ hrnku strouhaného parmezánu, čerstvá bazalka, sůl a pepř
Mouku, nakrájené změklé máslo a sůl smí�chejte a zpracujte do drobenky. Přidejte vodu a vypracujte těsto, které zabalte do fólie
a dejte alespoň na půl hodiny do lednice. Troubu předehřejte na 180 °C. Z těsta vyválejte placku, kterou vložte do formy na koláč.
V mí�se rozšlehejte vají�čka, smetanu a ricottu. Poté vmí�chejte parmezán, nakrájenou čerstvou bazalku, sůl a pepř. Cást rajčat
�
položte na těsto a vlijte na ně připravenou směs, zbytek rajčátek rozložte na povrch.
Quiche pečte 40–45 minut, dokud nebude povrch zlatavý.
quiche
s rajčátky
17