Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29
Ratatouille
2 velké lilky, 4 malé cukety, 2 červené nebo žluté papriky, 4 velká zralá rajčata, 1 velká červená cibule, 3 stroužky česneku,
5 lžic olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, malý svazek čerstvé bazalky, sůl a pepř na dochucení,
citronová šťáva
Lilky, cukety, papriky a rajčata omyjte, cibuli a česnek oloupejte. Lilky a cukety nakrájejte na půl kolečka, papriky na proužky,
rajčata a česnek na plátky, cibuli na tenké měsí�čky. Pánev rozehřejte a vlijte na ni dvě lží�ce oleje. Lilek opékejte ze všech stran
asi pět minut, až zkřehne a zezlátne. Lilek vyjměte, na pánev přilijte další� lží�ci oleje a postupně opečte cukety. Vyjměte a totéž
zopakujte s paprikami. Zeleninu opékejte zprudka a krátce. Cibuli nechte zesklovatět, vsypte česnek, poté koření�, rajčata a část
lí�stků bazalky. Do pánve dejte všechnu opečenou zeleninu, podle chuti osolte a opepřete, poduste asi pět minut.
Zakápněte citronovou šťávou a podávejte posypané bazalkou a s bagetkou.
Ratatouille
29