Page 29 - Magazín JIP Potraviny
P. 29

Ratatouille

             2 velké lilky, 4 malé cukety, 2 červené nebo žluté papriky, 4 velká zralá rajčata, 1 velká červená cibule, 3 stroužky česneku,
                   5 lžic olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, malý svazek čerstvé bazalky, sůl a pepř na dochucení,
                                                       citronová šťáva

             Lilky, cukety, papriky a rajčata omyjte, cibuli a česnek oloupejte. Lilky a cukety nakrájejte na půl kolečka, papriky na proužky,
             rajčata a česnek na plátky, cibuli na tenké měsí�čky. Pánev rozehřejte a vlijte na ni dvě lží�ce oleje. Lilek opékejte ze všech stran
             asi pět minut, až zkřehne a zezlátne. Lilek vyjměte, na pánev přilijte další� lží�ci oleje a postupně opečte cukety. Vyjměte a totéž
             zopakujte s paprikami. Zeleninu opékejte zprudka a krátce. Cibuli nechte zesklovatět, vsypte česnek, poté koření�, rajčata a část
                   lí�stků bazalky. Do pánve dejte všechnu opečenou zeleninu, podle chuti osolte a opepřete, poduste asi pět minut.
                                 Zakápněte citronovou šťávou a podávejte posypané bazalkou a s bagetkou.































































                                                                                               Ratatouille












                                                                                                                29
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34