Page 30 - Magazín JIP Potraviny
P. 30

mušle
                                                                            na česneku





























                                               Mušle na česneku
               2 kg jedlých slávek, 10 stroužků česneku, 1 šalotka, olivový olej, sůl, čerstvě mletý pepř, 2 dcl vína, 100 ml vývaru,
                                           lžíce strouhanky, petrželka, pažitka, citrón

           Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku a česnek, poté přisypte strouhanku a přidejte mušle. Vše zalijte ví�nem a vývarem,
           osolte, opepřete a zakryjte. Po třech minutách vaření� vše promí�chejte a vařte další� čtyři minuty. Při podávání� pak posypte nase-
                                kanou petrželkou a zakapejte citronem, jako pří�lohu podávejte bagetku.
       30
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35