Page 31 - Magazín JIP Potraviny
P. 31

Masový koláč Tourtière

                                Na těsto: 320 g mouky, 230 g másla, lžička francouzské hořčice, citron, sůl
                  Na náplň: 700 g mletého vepřového a hovězího masa, 6 stroužků česneku, 2 brambory, 2 malé cibule, mrkev,
             100 ml jablečného cideru, ½ lžičky celerových semínek, ½ lžičky mletého hřebíčku, ½ lžičky mletého muškátového oříšku,
                            ½ lžičky mleté skořice, ½ lžičky mletého zázvoru, 2 bobkové listy, vajíčko na potření

             Mouku, kůru z citronu a sůl promí�chejte. Přidejte máslo, šťávu z citronu, hořčici a 7 lžic studené vody. Ze směsi vypracujte těs-
             to, které rozdělte na dvě části a dejte do ledničky. Brambory uvařte doměkka, nakrájejte na kostičky a dejte stranou. Na pánvi
             rozehřejte olej a maso orestujte, aby se zatáhlo. Přidejte česnek, cibuli a mrkev nakrájené nadrobno a bobkový list, vše restujte
             asi 15 minut, občas promí�chejte. Poté přilijte cider, přidejte koření� a vařte, dokud se neodpaří� tekutina. Jakmile bude masová
             směs hotová, vyndejte bobkové listy a odstavte z plotny. Troubu předehřejte na 210 °C. Z těsta vyválejte dvě placky. Jednu z nich
             dejte na dno a boky koláčové formy. Na těsto nandejte masovou směs a brambory. Druhou plackou maso zakryjte, okraje slepte.
                                      Vršek potřete rozšlehaným vají�čkem a do těsta udělejte dí�ry.
                                 Pečte čtvrt hodiny, poté teplotu stáhněte na 180 °C a pečte další� půl hodiny.






















































                                                                   masový koláč
                                                                   Tourtière















                                                                                                                31
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36