Page 28 - Magazín JIP Potraviny
P. 28
šneci
s bylinkovým
máslem
Šneci s bylinkovým máslem
předvařené hlemýždí maso, 20 ks ulit, 250 ml vepřového vývaru, 100 ml bílého vína, 2 šalotky,
3 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu
Bylinkové máslo: 50 g másla, šalotka, stroužek česneku, petrželka, citron, estragon, sůl a mletý pepř
Nejprve připravte bylinkové máslo. Změklé máslo smí�chejte s nakrájenou šalotkou, prolisovaným česnekem, petrželkou, cit-
ronovou šťávou, estragonem, solí� a pepřem. Hlemýždí� maso vložte do hrnce s vývarem, šalotkami, stroužky česneku, tymiánem
a zalijte bí�lým ví�nem. Vše povařte zhruba 20 minut. Rozehřejte troubu. Opláchněte prázdné ulity a každou zakápněte máslem,
vložte do ní� šnečí� maso a až po okraj naplňte ulitu bylinkovým máslem.
Na deset minut vložte do trouby a následně podávejte s bagetkou.
28