Page 28 - Magazín JIP Potraviny
P. 28

šneci
                                                                                         s bylinkovým
                                                                                         máslem



















                                         Šneci s bylinkovým máslem

                      předvařené hlemýždí maso, 20 ks ulit, 250 ml vepřového vývaru, 100 ml bílého vína, 2 šalotky,
                                             3 stroužky česneku, 2 snítky tymiánu
                    Bylinkové máslo: 50 g másla, šalotka, stroužek česneku, petrželka, citron, estragon, sůl a mletý pepř

           Nejprve připravte bylinkové máslo. Změklé máslo smí�chejte s nakrájenou šalotkou, prolisovaným česnekem, petrželkou, cit-
           ronovou šťávou, estragonem, solí� a pepřem. Hlemýždí� maso vložte do hrnce s vývarem, šalotkami, stroužky česneku, tymiánem
           a zalijte bí�lým ví�nem. Vše povařte zhruba 20 minut. Rozehřejte troubu. Opláchněte prázdné ulity a každou zakápněte máslem,
                                 vložte do ní� šnečí� maso a až po okraj naplňte ulitu bylinkovým máslem.
                                   Na deset minut vložte do trouby a následně podávejte s bagetkou.
       28
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33