Page 35 - Magazín JIP Potraviny
P. 35
punčové
řezy
Punčové řezy
Světlý piškot: 8 bílků, 320 g moučkového cukru, 240 g polohrubé mouky, špetka soli
Růžový piškot: 4 bílky, 230 g krupicového cukru, 4 jahodové pudinky, ½ prášku do pečiva
Dále: 300 g rybízové marmelády, 2 lžíce krupicového cukru, 150 ml rumu
Na polevu: 450 g moučkového cukru
Nejprve připravte bí�lý piškot. Z bí�lků a špetky soli vyšlehejte tuhý sní�h. Do sněhu zašlehejte moučkový cukr, a nakonec vmí�chejte
mouku. Těsto rozdělte na dvě poloviny a každou z nich nalijte na plech vyložený pečicí�m papí�rem. Pečte v troubě předehřáté
na 200 °C zhruba 10 minut. Poté připravte růžový piškot. Bí�lky s krupicovým cukrem vyšlehejte do pěny. Vmí�chejte pudinkové
prášky, prášek do pečiva a promí�chejte. Těsto nalijte na plech a opět pečte při 200 °C zhruba 10 minut. Na světlý piškot rozetřete
polovinu rybí�zové marmelády. Na pomazaný světlý piškot položte růžový. Dvě lží�ce cukru smí�chejte s 20 ml horké vody a přilijte
rum. Tuto směs lží�cí� naneste na růžový piškot, aby se nasákl. Na druhý světlý piškot namažte zbytek marmelády a namazanou
stranou dolů jej položte na růžový piškot. Korpusy zatižte plechem, aby se spojily. Připravte polevu. Do hrnce vsypte moučkový
cukr a přilijte 50 ml horké vody. Směs vyšlehejte do krému, do kterého můžete přidat červené barvivo. Na korpus natřete už jen
tenkou vrstvu marmelády a polijte jej cukrovou polevou.
V chladu nechte odpočinout ideálně do druhého dne, poté nakrájejte na menší� kousky.
35