Page 39 - Magazín JIP Potraviny
P. 39

Citronovo-ořechový koláč s ovocem

                      Na korpus: 260 g hladké mouky, 110 g moučkového cukru, ¾ hrnku kokosového oleje, špetka soli
                 Na náplň: 180 g kešu ořechů, ½ hrnku kokosového mléka, šťáva ze 3 citronů, kůra z jednoho citronu, ¼ hrnku
                                  kokosového oleje, 2 lžíce medu, špetka soli, čerstvé maliny a jahody

             Kešu ořechy namočte přes noc do vody. Troubu předehřejte na 180 °C. V mí�se smí�chejte mouku, kokosový olej, moučkový cukr
              a špetku soli. Vytvořte těsto, které rozválejte a přeneste do vymazané dortové formy tak, aby těsto dosahovalo až k okrajům.
             Pečte 25–30 minut dozlatova. Poté vyjměte a nechte vychladnout. Kešu oří�šky sceďte a spolu s kokosovým mlékem, citronovou
             šťávou, citronovou kůrou, kokosovým olejem, medem a špetkou soli rozmixujte do hladkého krému. Ten pak nalijte na upečený
                      korpus a uhlaďte. Navrch vyskládejte čerstvé maliny a jahody a koláč nechte ideálně přes noc v lednici.




























































                                  ovocný
                                  koláč















                                                                                                                39
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44