Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23

Papriky plněné sýrem

                  4 zelené papriky                                                plněné
                  180 g strouhaného čedaru                                        papriky
                  180 g strouhané mozzarelly
                  olej

                  Na ohni nebo grilu papriky opalte ze všech
                  stran. Pak je vložte do sáčku, kde je nechte
                  vychladnout. Po vyndání� papriky oloupej-
                  te.  Každou  papriku  naří�zněte  od  stopky,
                  vyndejte semí�nka a naplňte je strouhaným
                  sýrem.  Papriky  pak  dejte  zpátky  na  gril,
                  kde je opékejte zhruba 6–8 minut, dokud
                  se  sýr  nerozpustí�.  Podávejte  s  rýží�,  qua-
                  camole nebo smaženými fazolemi dle re-
                                �
                  ceptů na předchozích stranách.
















                                                                           Tamales
                                                                           v kukuřičných listech

                                                                           Na těsto:
                                                                           500 g kukuřičné mouky
                                                                           lžička prášku do pečiva
                                                                           lžička soli
                                                                           80 g sádla
                                                                           1 a ½ hrnku kuřecího vývaru
                                                                           Na náplň:
                                                                           500 g kuřecího nebo hovězího masa
                                                                           1 větší cibule
                     Tamales                                               1 paprika
                                                                           2 hrnky rajčatové omáčky
                                                                           20 kukuřičných listů


                                                                           Kukuřičnou mouku smí�chejte s práškem do pečiva,
                                                                           solí� a sádlem. Poté přilijte vývar a vytvořte pružné
                                                                           těsto.  Maso  namelte  nebo  nakrájejte  na  menší�
                                                                           kousky, přidejte najemno nakrájenou cibuli, papriku
                                                                           a přilijte omáčku. Kukuřičné listy namočte do horké
                                                                           vody,  aby  změkly.  Do  každého  listu  pak  dejte  těs-
                                                                           to, do jehož středu vložte masovou náplň. List pak
                                                                           složte přes náplň, aby vznikl „balí�ček“, který zavažte
                                                                           provázkem. Tamales pak vařte v páře zhruba hodinu
                                                                           a půl, dokud nebude maso i těsto hotové.





                                                                                                                23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28