Page 23 - Magazín JIP Potraviny
P. 23
Papriky plněné sýrem
4 zelené papriky plněné
180 g strouhaného čedaru papriky
180 g strouhané mozzarelly
olej
Na ohni nebo grilu papriky opalte ze všech
stran. Pak je vložte do sáčku, kde je nechte
vychladnout. Po vyndání� papriky oloupej-
te. Každou papriku naří�zněte od stopky,
vyndejte semí�nka a naplňte je strouhaným
sýrem. Papriky pak dejte zpátky na gril,
kde je opékejte zhruba 6–8 minut, dokud
se sýr nerozpustí�. Podávejte s rýží�, qua-
camole nebo smaženými fazolemi dle re-
�
ceptů na předchozích stranách.
Tamales
v kukuřičných listech
Na těsto:
500 g kukuřičné mouky
lžička prášku do pečiva
lžička soli
80 g sádla
1 a ½ hrnku kuřecího vývaru
Na náplň:
500 g kuřecího nebo hovězího masa
1 větší cibule
Tamales 1 paprika
2 hrnky rajčatové omáčky
20 kukuřičných listů
Kukuřičnou mouku smí�chejte s práškem do pečiva,
solí� a sádlem. Poté přilijte vývar a vytvořte pružné
těsto. Maso namelte nebo nakrájejte na menší�
kousky, přidejte najemno nakrájenou cibuli, papriku
a přilijte omáčku. Kukuřičné listy namočte do horké
vody, aby změkly. Do každého listu pak dejte těs-
to, do jehož středu vložte masovou náplň. List pak
složte přes náplň, aby vznikl „balí�ček“, který zavažte
provázkem. Tamales pak vařte v páře zhruba hodinu
a půl, dokud nebude maso i těsto hotové.
23