Page 22 - Magazín JIP Potraviny
P. 22
Hovězí fajitas
700 g nízkého roštěnce
8 tortill
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
1 cibule
1 avokádo
olivový olej
limetka
2 stroužky česneku
lžíce tabasca
korinadr
mletý kmín
fajita koření
Z oleje, česneku nakrájeného najemno,
tabasca, koriandru a mletého kmí�nu vy-
tvořte marinádu, kterou potřete hovězí�
steak a dejte ho alespoň na hodinu ma-
rinovat do lednice. Na pánvi rozehřejte
olivový olej. Steak očistěte a na pánvi
ho opékejte zhruba dvě minuty z každé hovězí
fajitas
strany. Po dopečení� jej vložte do vyhřáté
trouby, aby nevychladl. Čibuli a papriky
nakrájejte na proužky, okořeňte fajita
koření�m a restujte na oleji zhruba pět
minut. Maso vyndejte z trouby a nakrá-
jejte na tenké plátky.
Podávejte s tortillou, orestovanou zele-
ninou a nakrájeným avokádem.
Quesadilla se sýrem
a kuřecím masem
4 kuřecí stehenní řízky
4 tortilly
2 cibule
150 g goudy nebo čedaru
150 g blaťáckého zlata
lžička třtinového cukru
olivový olej
kořenící směs s paprikou
sůl
Maso osolte, okořeňte a na pánvi s ole-
jem nebo na grilu opečte z obou stran.
Po dopečení� ho nechte chví�li odpočinout
a následně nakrájejte na tenké plátky.
Čibuli nakrájejte najemno a na pánvi
s rozehřátým olejem ji zasypejte lžič-
kou cukru a orestujte. Sýry nastrouhejte
nahrubo. Na pánev položte tortillu, po-
sypte ji nastrouhaným sýrem, rozložte
maso a cibuli. Na povrch přitiskněte
Quesadilla druhou tortillu a opečte z obou stran,
s kuřecím masem dokud se sýr nerozpustí�. Takto postu-
pujte i s další�mi dvěma tortillami.
Podávejte rozkrájené na trojúhelní�ky.
22