Page 27 - Magazín JIP Potraviny
P. 27
kuřecí
flautas
Kuřecí flautas
3 kuřecí prsa, stroužek česneku, ½ cibule, 12 kukuřičných tortill, 150 g strouhaného sýru, 150 ml smetany, olej na smažení,
100 g salsa verde, 100 g pico de gallo (dle receptu na str. 13), 2 rajčata, hlávkový salát, čerstvý koriandr, 1 limetka, sůl
Kuřecí� maso osolte, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a vše dejte do hrnce. Maso podlijte vodou a vařte 20–30 minut, dokud nebude maso
hotové. Po dovaření� nechte maso vychladnout a vidličkou ho natrhejte na malé kousky. Tortilly ohřejte v mikrovlnce, aby změkly, a každou
z nich naplňte natrhaným kuřecí�m masem. Tortilly zarolujte a propí�chněte párátkem, aby držely. V hrnci rozehřejte olej a tortilly smažte
ze všech stran dozlatova a dokřupava. Usmažené flautas pak přendejte na plech a vložte do trouby předehřáté na 100 °Č, aby nevychladly.
Na talí�ře rozložte natrhaný salát. Rajčata nakrájejte, koriandr nasekejte. Flautas rozložte na připravené talí�ře se salátem, nasypte na ně
strouhaný sýr, nakrájená rajčata, přidejte salsu verde, pico de gallo, koriandr a smetanu. Podávejte s limetkou.
27