Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24

Tacos s lososem

           8 tortill na tacos
           2 steaky lososa
           olivový olej
           sůl a pepř
           100 g červeného nastrouhaného zelí
           Guacamole:
           2 zralá avokáda
           3 menší rajčata
           ½ cibule
           citronová šťáva
           stroužek česneku
            sůl
                                                                                                Tacos
                                                                                                s lososem
           Guacamole připravte podle receptu na
           str. 13. Steaky lososa opečte na olivovém
           oleji ze všech stran, osolte a opepřete.
           Maso pak vidličkou rozdělte na menší�
           kousky a skládejte jej stří�davě
           s guacamole a zelí�m do tortill.



       Tacos s trhaným vepřovým

       10 tortill na tacos
       500 g vepřového masa
       sklenice pomerančové šťávy
       60 ml vinného octa
       1 chilli paprička
       4 stroužky česneku
       mletá skořice                                          Tacos
       mletý pepř a sůl
       mletý kmín                                             s vepřovým
       bobkový list
       nakládaná zelenina na ozdobení

       Smí�chejte pomerančovou šťávu, vinný ocet a koření�. Čhilli
       papričku a česnek nakrájejte na malé kousky. Přidejte je
       k pomerančové šťávě s koření�m a vše rozmixujte. Do této
       marinády vložte na menší� kusy nakrájené vepřové maso
       a  nechte  marinovat,  nejlépe  do  druhého  dne.  Maso  pak
       i s marinádou dejte do zapékací� mí�sy, přikryjte alobalem
       a pečte v troubě na 160 °Č asi tři hodiny. Po upečení� maso
       roztrhejte vidličkou a i s marinádou naplňte tacos, ozdobte
       nakládanou zeleninou.



                                                                   Tacos Carne Asada

                                                                   500g flank steak
                                                                   Na marinádu: 2 stroužky česneku, japaleño paprička,
                                                                   čerstvý koriandr, šťáva z 1 limetky, šťáva z 1 pomeranče,
                                                                   lžíce bílého octa, 50 ml olivového oleje, sůl a pepř
                                                                   Na tacos: 6 malých kukuřičných tortill, ½ cibule,
                                                                   6 lžic pico de gallo (dle receptu na str. 13), 2 limetky

                                                                                            �
       Tacos                                                       Nejprve  připravte  marinádu.  Česnek  prolisujte,  papričku
                                                                   a koriandr nasekejte. V misce smí�chejte všechny ingredience
       Carne Asada                                                 a do vytvořené marinády naložte steak. Nechte ho alespoň
                                                                   hodinu v lednici. Rozpalte gril nebo pánev a steak opečte
                                                                   podle jeho výšky tak, aby byl středně propečený. Po opečení�
                                                                   jej nechte odpočinout a následně nakrájejte na tenké plátky.
                                                                   Na každou tortillu dejte plátky masa, najemno nakrájenou
                                                                   cibuli a lží�ci pico de gallo. Podávejte s limetkou.

       24
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29