Page 24 - Magazín JIP Potraviny
P. 24
Tacos s lososem
8 tortill na tacos
2 steaky lososa
olivový olej
sůl a pepř
100 g červeného nastrouhaného zelí
Guacamole:
2 zralá avokáda
3 menší rajčata
½ cibule
citronová šťáva
stroužek česneku
sůl
Tacos
s lososem
Guacamole připravte podle receptu na
str. 13. Steaky lososa opečte na olivovém
oleji ze všech stran, osolte a opepřete.
Maso pak vidličkou rozdělte na menší�
kousky a skládejte jej stří�davě
s guacamole a zelí�m do tortill.
Tacos s trhaným vepřovým
10 tortill na tacos
500 g vepřového masa
sklenice pomerančové šťávy
60 ml vinného octa
1 chilli paprička
4 stroužky česneku
mletá skořice Tacos
mletý pepř a sůl
mletý kmín s vepřovým
bobkový list
nakládaná zelenina na ozdobení
Smí�chejte pomerančovou šťávu, vinný ocet a koření�. Čhilli
papričku a česnek nakrájejte na malé kousky. Přidejte je
k pomerančové šťávě s koření�m a vše rozmixujte. Do této
marinády vložte na menší� kusy nakrájené vepřové maso
a nechte marinovat, nejlépe do druhého dne. Maso pak
i s marinádou dejte do zapékací� mí�sy, přikryjte alobalem
a pečte v troubě na 160 °Č asi tři hodiny. Po upečení� maso
roztrhejte vidličkou a i s marinádou naplňte tacos, ozdobte
nakládanou zeleninou.
Tacos Carne Asada
500g flank steak
Na marinádu: 2 stroužky česneku, japaleño paprička,
čerstvý koriandr, šťáva z 1 limetky, šťáva z 1 pomeranče,
lžíce bílého octa, 50 ml olivového oleje, sůl a pepř
Na tacos: 6 malých kukuřičných tortill, ½ cibule,
6 lžic pico de gallo (dle receptu na str. 13), 2 limetky
�
Tacos Nejprve připravte marinádu. Česnek prolisujte, papričku
a koriandr nasekejte. V misce smí�chejte všechny ingredience
Carne Asada a do vytvořené marinády naložte steak. Nechte ho alespoň
hodinu v lednici. Rozpalte gril nebo pánev a steak opečte
podle jeho výšky tak, aby byl středně propečený. Po opečení�
jej nechte odpočinout a následně nakrájejte na tenké plátky.
Na každou tortillu dejte plátky masa, najemno nakrájenou
cibuli a lží�ci pico de gallo. Podávejte s limetkou.
24