Page 21 - Magazín JIP Potraviny
P. 21
Tostadas
6–8 mexických tortill
400 g natrhaného vařeného kuřecího masa
½ hrnku sýru cotija
100 g salátu
2 rajčata
½ červené cibule
2 avokáda
½ hrnku zakysané smetany
čerstvý koriandr
Na smažené fazole:
100 g černých fazolí
500 ml vývaru
1 cibule
Tostadas stroužek česneku
½ červené papriky
špetka římského kmínu
olej
sůl
Připravte smažené fazole podle receptu na
str. 20. Na tortilly natřete vrstvu smažených
fazolí�, rozprostřete natrhané kuřecí� maso,
sýr cotija, natrhaný salát, nakrájená rajčata,
nasekanou cibuli, čerstvý koriandr, nakrájené
avokádo a zakysanou smetanu. Takto můžete
navrstvit i několik tortill na sebe.
Chimichanga
700 g vařeného kuřecího masa natrhaného na kousky
1 cibule
1 stroužek česneku
150 ml rajčatové omáčky
150 ml kuřecího vývaru
¼ hrnku salsy
2 lžíce chilli prášku
½ lžičky drceného kmínu
½ lžičky mleté papriky
¼ lžičky mletého koriandru
2 lžíce zakysané smetany + k podávání
2 šálky pečených fazolí
6 tortill na burrito
hrnek strouhaného čedaru
olej
Na pánvi rozehřejte olej a orestuje na něm najemno
Chimichanga
nasekanou cibuli a česnek. Následně přidejte rajčatovou
omáčku, vývar, chilli prášek, kmí�n, mletou papriku, ko-
riandr a salsu. Omáčku na mí�rném plameni vařte, dokud
se nezredukuje zhruba na polovinu. Omáčku pak osolte,
opepřete a vmí�chejte zakysanou smetanu a natrhané
kuřecí� maso. Na každou tortillu rozprostřete pečené fa-
zole, kuřecí� směs a lží�ci strouhaného sýru. Tortillu sroluj-
te a konce upevněte párátky. V hrnci rozehřejte olej
a tortilly opékejte z obou stran dozlatova. Nechte je oka-
pat na ubrousku. Ještě teplé posypejte strouhaným sýrem
a podávejte se zakysanou smetanou.
21