Page 21 - Magazín JIP Potraviny
P. 21

Tostadas

                                                                               6–8 mexických tortill
                                                                               400 g natrhaného vařeného kuřecího masa
                                                                               ½ hrnku sýru cotija
                                                                               100 g salátu
                                                                               2 rajčata
                                                                               ½ červené cibule
                                                                               2 avokáda
                                                                               ½ hrnku zakysané smetany
                                                                               čerstvý koriandr
                                                                               Na smažené fazole:
                                                                               100 g černých fazolí
                                                                               500 ml vývaru
                                                                               1 cibule
              Tostadas                                                         stroužek česneku
                                                                               ½ červené papriky
                                                                               špetka římského kmínu
                                                                               olej
                                                                               sůl


                                                                               Připravte  smažené  fazole  podle  receptu  na
                                                                               str. 20. Na tortilly natřete vrstvu smažených
                                                                               fazolí�,  rozprostřete  natrhané  kuřecí�  maso,
                                                                               sýr  cotija,  natrhaný  salát,  nakrájená  rajčata,
                                                                               nasekanou cibuli, čerstvý koriandr, nakrájené
                                                                               avokádo a zakysanou smetanu. Takto můžete
                                                                               navrstvit i několik tortill na sebe.







        Chimichanga

        700 g vařeného kuřecího masa natrhaného na kousky
        1 cibule
        1 stroužek česneku
        150 ml rajčatové omáčky
        150 ml kuřecího vývaru
        ¼ hrnku salsy
        2 lžíce chilli prášku
        ½ lžičky drceného kmínu
        ½ lžičky mleté papriky
        ¼ lžičky mletého koriandru
        2 lžíce zakysané smetany + k podávání
        2 šálky pečených fazolí
        6 tortill na burrito
        hrnek strouhaného čedaru
        olej

        Na  pánvi  rozehřejte  olej  a  orestuje  na  něm  najemno
                                                                                            Chimichanga
        nasekanou cibuli a česnek. Následně přidejte rajčatovou
        omáčku,  vývar,  chilli  prášek,  kmí�n,  mletou  papriku,  ko-
        riandr a salsu. Omáčku na mí�rném plameni vařte, dokud
        se nezredukuje zhruba na polovinu. Omáčku pak osolte,
        opepřete  a  vmí�chejte  zakysanou  smetanu  a  natrhané
        kuřecí� maso. Na každou tortillu rozprostřete pečené fa-
        zole, kuřecí� směs a lží�ci strouhaného sýru. Tortillu sroluj-
        te  a  konce  upevněte  párátky.  V  hrnci  rozehřejte  olej
        a tortilly opékejte z obou stran dozlatova. Nechte je oka-
        pat na ubrousku. Ještě teplé posypejte strouhaným sýrem
        a podávejte se zakysanou smetanou.


                                                                                                                21
   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26