Page 16 - Magazín JIP Potraviny
P. 16
hovězí
enchiladas
Hovězí enchiladas
500 g mletého hovězího, plechovka pečených fazolí, plechovka černých fazolí, 1 cibule, 2 stroužky česneku,
lžíce oleje, 8 burrito wrapů/tortill, 150 g strouhaného čedaru
Omáčka: 2 lžíce oleje, 3 lžíce hladké mouky, 500 ml kuřecího vývaru, plechovka rajčatové omáčky
Koření: lžíce sušeného česneku, lžíce sušeného oregana, drceného kmínu a mleté papriky, sůl a pepř
Nejprve připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte olej a přisypte k němu mouku. Mí�chejte zhruba minutu a pak přilijte půl
šálku kuřecí�ho vývaru. Promí�chávejte, dokud vývar nezhoustne. Poté přidejte zbytek vývaru, rajčatovou omáčku a polovinu
připraveného koření�. Za stálého mí�chání� povařte zhruba tři minuty a odstavte z plotny. Troubu předehřejte na 180 °Č. Na
pánvi rozehřejte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a česnek a dvě minuty restujte. Pak dejte na pánev mleté maso,
opět dvě minuty restujte a přisypte zbytek koření�. Přidejte oba druhy fazolí�, ¼ šálku připravené omáčky, sůl a pepř. Dvě
minuty povařte a stáhněte z plotny. Na dno zapékací� misky nalijte trochu omáčky. Na třetinu wrapu vložte připravené maso
a srolujte ho. Takto naplňte a srolujte všechny wrapy a spojem dolů je vložte do zapékací� mí�sy. Přelijte je omáčkou, posypte
sýrem a pečte v troubě nejprve 10 minut zakryté, poté 10 minut odkryté. Podávejte teplé.
16