Page 14 - Magazín JIP Potraviny
P. 14
fazolová
polévka
Mexická fazolová polévka
400 g mletého masa, 500 g rajčatového pyré, 300 ml zeleninového vývaru, 1 plechovka sterilovaných červených fazolí,
1 cibule, 100 g mrkve, 2 stroužky česneku, olivový olej, lžička chilli, špetka mletého římského kmínu, špetka mletého koriandru,
sůl a pepř, zakysaná smetana k podávání
Čibuli, mrkev a česnek nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte olivový olej a cibuli na něm nechte zesklovatět, poté přidejte mrkev a česnek.
Do hrnce vložte mleté maso a restujte, dokud se nezatáhne. K masu přisypte koření�, přilijte rajčatové pyré a vývar. Polévku nechte zhruba
15 minut vařit, poté přidejte fazole. Polévku nechte ještě chví�li vařit, podávejte se zakysanou smetanou.
14