Page 12 - Magazín JIP Potraviny
P. 12
trhané hovězí
s nachos
Trhané hovězí s nachos
300 g trhaného hovězího, 1 balení tortilla chipsů, 1 menší cibule, 1 paprička jalapeño, 250 g strouhaného čedaru, snítka
čerstvého koriandru, ½ hrnku guacamole, ½ hrnku pico de gallo, 60 ml zakysané smetany
Na enchilada omáčku: 200 g drcených rajčat, 170 g rajčatové pasty, 1/3 pálivé papričky, 240 ml kuřecího vývaru,
50 ml rostlinného oleje, 30 hladké mouky, lžíce granulované cibule, lžíce kmínu, 2 lžičky mletého chilli,
2 lžičky mleté papriky, lžička mletého česneku, špetka soli
Troubu předehřejte na 180 °Č. Tortilla chipsy rozprostřete rovnoměrně na plech, na ně dejte trhané hovězí� maso, cibuli nakrájenou
na tenké plátky, nakrájenou papričku jalapeño a strouhaný sýr. Pečte, dokud se sýr nerozpustí�. Připravte enchilada omáčku. Drcená
rajčata, rajčatovou pastu a pálivou papričku rozmixujte. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte mouku a koření�, které restujte. Poté
přidejte rozmixovaná rajčata a kuřecí� vývar a vařte zhruba 10 minut nebo déle, dokud omáčka nezhoustne. Omáčkou pak přelijte
maso. Asi pět minut před vyndání�m z trouby rozprostřete na směs quacamole, pico de gallo a zakysanou smetanu.
12