Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17
Smažené empanadas
Těsto:
300 g hladké mouky
130 g másla nebo sádla
½ lžíce prášku do pečiva
lžíce soli
80 ml vody
2 lžíce vinného octa
Náplň:
300 g choriza
2 cibule
400 g vařených brambor
120 g strouhaného čedaru
olej na smažení
Mouku, sůl a prášek do pečiva smí�chejte. Při-
dejte máslo nebo sádlo a rukama zpracujte
v sypké těsto. Poté přilijte vodu a vinný ocet
a vypracujte jemné těsto. To pak rozdělte na
menší�, zhruba 50gramové kousky. Vložte je
do plastového sáčku a nechte odležet.
Čhorizo nakrájejte a na pánvi jej osmahněte,
poté přidejte nakrájenou cibuli. Uvařené
brambory nakrájejte na kostičky a přidejte do
směsi. Povařte asi deset minut, stáhněte z plo-
tny a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi
přidejte strouhaný sýr.
Z připravených kousků těsta vytvořte
placičky, do kterých vložte směs. Prsty si na- smažené
močte do vody a okraje placiček navlhčete. empanadas
Každou placičku přeložte a okraje stiskněte
hrotem vidličky. V hrnci rozpalte dostatečné
množství� oleje. Empanadas smažte z obou
stran dvě až tři minuty dozlatova.
Burrito
burrito wrapy
500 g mletého hovězího a vepřového masa
1 paprika
1 cibule
200 g cherry rajčat
burrito plechovka červených fazolí
200 g sterilované kukuřice
2 šálky vařené rýže
2 stroužky česneku
200 g strouhané goudy
čerstvá petrželka
fajita koření
sůl a pepř
Na pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesk-
lovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte
mleté maso, které osolte a opepřete. Maso restuj-
te, dokud nebude hotové. Pak přidejte kukuři-
ci, fazole, na malé kousky nakrájenou papriku,
cherry rajčata, prolisovaný česnek, uvařenou
rýži a fajita koření�. Vše restujte asi pět minut.
Směsí� pak naplňte wrapy, přisypte strouhanou
goudu a najemno nasekanou potrželku. Burrita
smotejte a podávejte.
17