Page 17 - Magazín JIP Potraviny
P. 17

Smažené empanadas

        Těsto:
        300 g hladké mouky
        130 g másla nebo sádla
        ½ lžíce prášku do pečiva
        lžíce soli
        80 ml vody
        2 lžíce vinného octa

        Náplň:
        300 g choriza
        2 cibule
        400 g vařených brambor
        120 g strouhaného čedaru
        olej na smažení

        Mouku, sůl a prášek do pečiva smí�chejte. Při-
        dejte  máslo  nebo  sádlo  a  rukama  zpracujte
        v sypké těsto. Poté přilijte vodu a vinný ocet
        a vypracujte jemné těsto. To pak rozdělte na
        menší�,  zhruba  50gramové  kousky.  Vložte  je
        do plastového sáčku a nechte odležet.
        Čhorizo nakrájejte a na pánvi jej osmahněte,
        poté  přidejte  nakrájenou  cibuli.  Uvařené
        brambory nakrájejte na kostičky a přidejte do
        směsi. Povařte asi deset minut, stáhněte z plo-
        tny a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi
        přidejte strouhaný sýr.
        Z  připravených  kousků  těsta  vytvořte
        placičky, do kterých vložte směs. Prsty si na-                     smažené
        močte  do  vody  a  okraje  placiček  navlhčete.                   empanadas
        Každou  placičku  přeložte  a  okraje  stiskněte
        hrotem vidličky. V hrnci rozpalte dostatečné
        množství�  oleje.  Empanadas  smažte  z  obou
        stran dvě až tři minuty dozlatova.





                                                                              Burrito
                                                                              burrito wrapy
                                                                              500 g mletého hovězího a vepřového masa
                                                                              1 paprika
                                                                              1 cibule
                                                                              200 g cherry rajčat
               burrito                                                        plechovka červených fazolí
                                                                              200 g sterilované kukuřice
                                                                              2 šálky vařené rýže
                                                                              2 stroužky česneku
                                                                              200 g strouhané goudy
                                                                              čerstvá petrželka
                                                                              fajita koření
                                                                              sůl a pepř

                                                                              Na pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesk-
                                                                              lovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte
                                                                              mleté maso, které osolte a opepřete. Maso restuj-
                                                                              te, dokud nebude hotové. Pak přidejte kukuři-
                                                                              ci, fazole, na malé kousky nakrájenou papriku,
                                                                              cherry  rajčata,  prolisovaný  česnek,  uvařenou
                                                                              rýži a fajita koření�. Vše restujte asi pět minut.
                                                                              Směsí� pak naplňte wrapy, přisypte strouhanou
                                                                              goudu a najemno nasekanou potrželku. Burrita
                                                                              smotejte a podávejte.


                                                                                                                17
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22