Page 18 - Magazín JIP Potraviny
P. 18

kuřecí
                  enchiladas





































                                Kuřecí enchiladas s kakaovou omáčkou

          6 kukuřičných tortill, 600 g kuřecího masa, 1 mrkev, 1 pórek, 1 a ½ cibule, 150 g strouhaného čedaru, 30 g krájených mandlí,
           lžíce chipotle omáčky, lžíce rajčatového pyré, lžička mletého chilli, 2 lžíce kakaa, 150 ml vína, 2 lžíce kukuřičného škrobu,
                                            2 lžíce smetany, olivový olej, sůl a pepř

       Do hrnce vložte na větší� kusy nakrájenou mrkev, pórek a kuřecí� maso. Vše zalijte osolenou vodou a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu
       a vařte zhruba 40 minut, dokud nebude maso hotové. Kuře vyndejte a vývar přeceďte. Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájenou
       ½ cibule a nechte ji zesklovatět. Přisypte kakao, mleté chilli a přilijte rajčatové pyré. Vše smí�chejte a vlijte ví�no a 300 ml vývaru. Osolte
       a krátce povařte. V troše vývaru rozpusťte kukuřičný škrob a přidejte do omáčky, mí�chejte, dokud nehoustne. Poté stáhněte z plotny, přilijte
       smetanu, promí�chejte a dejte stranou. Kuřecí� maso natrhejte na menší� kousky. V pánvi rozehřejte olej a vložte nakrájený zbytek cibule a na-
       jemno nakrájené papriky. Restujte doměkka, poté přidejte kuřecí� maso a chipotle omáčku. Vše promí�chejte a opepřete. Troubu předehřejte
       na 200 °Č. Tortilly naplňte masovou směsí�, posypte částí� strouhaného sýru a srolujte. Tortilly naskládejte na plech a přelijte připravenou
                                 omáčkou, posypte zbytkem sýru a mandlemi. Pečte zhruba 20 minut.
       18
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23