Page 19 - Magazín JIP Potraviny
P. 19
Burrito bowl
200 g mletého hovězího masa
plechovka černých fazolí
100 g rýže
40 g strouhaného čedaru
stroužek česneku
1 rajče
1 avokádo
1 malý bílý jogurt
mletá uzená paprika
mletý kmín
lžíce chipotle omáčky
tortilla chipsy
olivový olej
Rýži uvařte dle návodu a dejte stranou
vychladnout. Rajče nakrájejte na malé
kousky, avokádo na plátky, česnek na-
sekejte. Na pánvi rozehřejte olivový olej,
přidejte hovězí� maso a restujte, dokud
se nezatáhne. Pak přisypte mletý kmí�n
a ještě chví�li restujte. Jogurt smí�chejte
�
s chipotle omáčkou. Černé fazole sceďte
a přidejte k hovězí�mu, přisypte mletou
burrito papriku, nasekaný česnek a restujte
další� dvě minuty.
bowl Do mí�sy dejte nakrájené rajče, vařenou
rýži, hovězí� maso s fazolemi, avoká-
do, vše pokapejte jogurtem s chipotle
omáčkou, posypte strouhaným sýrem.
Podávejte s tortilla chipsy.
Churros
140 ml hladké mouky
300 ml mléka
3 vejce
60 g másla
20 g třtinového cukru
sůl
skořicový cukr na obalení
Čokoládový dip:
100 g čokolády churros
150 ml smetany ke šlehání
Máslo, mléko, třtinový cukr a špet-
ku soli vložte do hrnce a za stálého
mí�chání� přiveďte k varu, poté při-
sypte mouku. Stáhněte z plotny
a mí�chejte, dokud se nevytvoří�
těsto. To nechte vychladnout a ná-
sledně do něj postupně zašlehejte
vejce. Těsto vložte do zdobí�cí�ho
sáčku. V hrnci rozpalte olej a vy-
mačkávejte do něj jednotlivá chu-
rros, které smažte dozlatova.
Ještě teplé je obalte ve skořicovém
cukru. V menší�m hrnci rozehřejte
čokoládu ve smetaně a podávejte
k churros.
19