Page 26 - Magazín JIP Potraviny
P. 26
Chilli con carne
Chilli con carne
500 g mletého hovězího masa, 150 g fazolí, 300 ml hovězího vývaru, 1 červená paprika,
2 rajčata, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, 1 cibule, olej, pepř a sůl
Fazole namočte do vody a nechte odstát do druhého dne. Čibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte
a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na ní� cibuli. Poté přidejte česnek a mleté maso. Vše restujte, dokud není� maso ho-
tové. Následně přidejte fazole a rajčata a zalijte vývarem. Směs pak duste pod pokličkou, dokud fazole nezměknou. Papriku a chilli papričku
mezití�m nakrájejte najemno. Před koncem dušení� přidejte i papriky a ještě krátce povařte. Na závěr ochuťte solí� a pepřem.
26