Page 26 - Magazín JIP Potraviny
P. 26

Chilli con carne



























































                                                 Chilli con carne

                         500 g mletého hovězího masa, 150 g fazolí, 300 ml hovězího vývaru, 1 červená paprika,
                               2 rajčata,  2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, 1 cibule, olej, pepř a sůl


       Fazole namočte do vody a nechte odstát do druhého dne. Čibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte
       a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na ní� cibuli. Poté přidejte česnek a mleté maso. Vše restujte, dokud není� maso ho-
       tové. Následně přidejte fazole a rajčata a zalijte vývarem. Směs pak duste pod pokličkou, dokud fazole nezměknou. Papriku a chilli papričku
             mezití�m nakrájejte najemno. Před koncem dušení� přidejte i papriky a ještě krátce povařte. Na závěr ochuťte solí� a pepřem.
       26
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31