Page 28 - Magazín JIP Potraviny
P. 28

Chiles
                            en Nogada


















                                               Chiles en Nogada

                                                 6 větších zelených papriček
              Ořechová omáčka: 1 hrnek vlašských ořechů, 2 hrnky mléka, 100 g čerstvého sýru, 1 a ½ hrnku zakysané smetany,
                                            1 a ½ lžičky cukru, špetka mleté skořice
          Picadillo (náplň): 500 g mletého krůtího masa, 4 lžíce olivového oleje, ½ cibule, 3 stroužky česneku, 1 hrnek drcených rajčat,
            ½ hrnku rozinek, 2 lžíce sekaných mandlí, 1 oloupané jablko, lžíce másla, špetka mleté skořice, čerstvě mletý pepř a sůl
                       Na dozdobení: ½ hrnku zrnek granátového jablka, čerstvě sekaný koriandr nebo petrželka

       Vlašské ořechy zbavte slupky – asi na minutu je spařte ve vroucí� vodě a slupky oloupejte. Poté ořechy zalijte mlékem a nechte je přes noc
       odležet v lednici. Papričky umí�stěte pří�mo nad plamen hořáku a „opalte“ je ze všech stran. Takto opálené papričky dejte do mí�sy, přikryjte je
       ruční�kem a nechte 20 minut odležet. Následně z nich odstraňte slupku. Na boku každé papriky udělejte nožem otvor a odstraňte semí�nka.
       Poté papričky opláchněte a osušte. Připravte si ořechovou omáčku. Vlašské ořechy sceďte, dejte je do misky a přidejte čerstvý sýr, zakysanou
       smetanu, cukr, skořici a vše rozmixujte dohladka. V hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm mleté maso, které osolte. Maso vyndejte
       a dejte stranou. Pak osmahněte najemno nakrájenou cibuli, přidejte skořici, pepř a česnek. Do směsi vložte máslo, do hrnce vraťte mleté
       maso a přidejte rozinky, drcená rajčata, mandle a najemno nakrájené jablko. Pokud by se vám směs zdála suchá, přidejte do ní� trochu vody.
       Směsí� naplňte připravené papriky. Podávejte je polité ořechovou omáčkou, posypané semí�nky granátového jablka a ozdobené nasekaným
                                                 koriandrem nebo petrželkou.
       28
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33